Roses des sables er en fransk, liten søtsak – som det tok meg hele 5 år å oppdage! Hvorfor det tok så lang tid, har jeg ikke noe godt svar på. Kanskje det rett og slett finnes for mange godsaker her i Frankrike..?
Anyways – roses des sables (og da spesielt mine) er en skikkelig godsak. Ikke bare når det gjelder smak. Hallo, de inneholder blant annet mørk sjokolade! I tillegg så er de raske OG superenkle å lage. Og så er de slettes ikke verst når det kommer til næringsinnhold og kalorier, for dere som tenker på det.
I orginaloppskriften brukes det corn flakes, som er et glutenfritt alternativ. Men siden corn flakes inneholder en del sukker, i tillegg til å ha en høy GI (som kan påvirke blodsukkeret på en ugunstig måte), lager jeg mine med økologiske speltflak* (som er kvernet spelt dampet og presset til flak).
*Spelt er en urgammel kornsort som ligner på hvete. Men spelt smaker mer, har et høyere vitamin- og proteininnhold, og en annen aminosyresammensetning, som er vennligere mot magen.
Roses des sables er den perfekte lille kveldssnack, eller noe søtt til kaffen. Enjoy!
DU TRENGER:
(12 roser)
200 g mørk sjokokolade*
50 g smør, i terninger
150 g speltflak
1 knip flaksalt
*P.S. Bruk en sukkerfri sjokolade for et sukkerfritt alternativ.
SLIK GJØR DU:
Smelt sjokoladen over vannbad.
Tilsett smøret, og la det smelte inn i sjokoladen.
Vend forsiktig inn speltflakene.
Pass på at alle flakene dekkes med sjokolade (så godt det lar seg gjøre).
Bruk en spiseskje, og fordel massen i 12 muffinsformer.
Strø over flaksalt, og la rosene stå i kjøleskapet til de har fått satt seg.
Oppbevares kaldt i kjøleskapet.
ER DU EN SØTMONS? DA VIL JEG ANBEFALE “BARE EN TIL…” SJOKOLADE- OG LAKRISKULER (UTEN TILSATT SUKKER)!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!