CURRY MED KYLLING OG KOKOSMELK, SLOW COOK

Kyllingcurry med basilikum og kokosmelk

Curry er en fellesbetegnelse på gryterett, og er mest kjent fra det indiske og thailandske kjøkkenet. Selve navnet curry er et tamilsk ord og betyr saus, og curry kan lages i uendelige varianter. Det finnes for eksempel gul curry, rød curry, grønn curry, mild curry og skikkelig sterk curry. I tillegg kan du variere mellom de fleste typer kjøtt – ja, til og med fisk. Og du kan lage med grønnsaker, eller uten grønnsaker. I det indiske kjøkkenet er det vanlig å bruke en tørr krydderblanding, mens det i det thailandske er mer vanlig med en våt currypaste…

Det finnes ihvertfall nok forskjellige curryer til at du skal kunne finne en du liker! Jeg liker denne kyllingcurryen fordi den er akkurat passe mild (fordi den inneholder kokosmelk), den er akkurat passe sterk (fordi den inneholder ingefær), og akkurat passe frisk (fordi den inneholder basilikum og koriander)!

 

Kyllingcurry med basilikum og kokosmelk

Jeg har nok en gang brukt slow cookeren min (Wonderbag), for å gjøre denne kyllingcurryen ekstra saftig og smaksrik. WONDERBAG er altså en fantastisk slow cooker, som ikke bruker strøm (egentlig ikke til å tro!). I tillegg er det utrolig enkelt å lage mat på denne måten. Du bruner bare kjøttet litt på forhånd, har alle ingrediensene i gryta, og koker opp. Også lager den seg simpelten selv, mens du er på jobb eller gjør noe helt annet. Og når du “slowcooker” forsterkes alle smaker, næringstoffene beholdes, og kjøttet blir enda saftigere. Det er nesten for godt til å være sant!

 

Kyllingcurry med basilikum og kokosmelk

 

DU TRENGER:

(Til 5 – 6 porsjoner)

4 store kyllinglår (evt. 6 bryst)
1 ss olje
2 bokser kokosmelk
1 rød løk, hakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 grønn paprika, hakket
2 ss basilikum, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
1,5 ss curry madras
1/2 ts chilipulver
Ca. 5 dl kyllingbuljong
1 ss maizena
1 ss kaldt vann
2 ss koriander, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

Brun kyllinglårene i litt olje i tykkbunnet kjele.
Stek to og to lår av gangen, slik at de får en fin og gyllen farge.
Ha i kokosmelk, løk, hvitløk, paprika, basilikum, ingefær, curry, chilipulver, salt og pepper.
Hell over buljong til kyllingen er dekket av væske, og kok opp under lokk.
Deretter setter du kjelen forsiktig ned i wonderbag´en, og strammer godt igjen.
La kjelen godgjøre seg der i 6 – 8 timer (f.eks når du er på jobb).
Ta ut kyllinglårene, og avkjøl et par minutter før du fliser opp kyllingkjøttet (skinnet kan fjernes).
Ha kaldt vann og Maizena i en liten kopp, og rør til det ikke lenger er klumper.
Hell det over i kjelen, og rør rundt. Smak til med salt og pepper.
Ha i kyllingkjøttet, og la gryta koke i ca 5 minutter.
Dryss over koriander, og server med for eksempel basmatiris og nan-brød. Eller fullkornsris.

 

Kyllingcurry med basilikum og kokosmelk

 

PRØV OGSÅ DENNE SUPERENKLE CURRY´EN MED KYLLING OG TOMAT. SUPERENKEL!

 

BON APPÉTIT!

 

 

8 hendelser på “CURRY MED KYLLING OG KOKOSMELK, SLOW COOK”

  1. Kristin Forbes Rolfsen

    PS. Jeg vil gjerne skrive ut oppskriften men finner ikke noe printerikon…? gidder liksom ikke å skrive ut sidebaren 😉

      1. Kristin Forbes Rolfsen

        Håper du finner ut av det, Eva! I tillegg kan jeg informere om følgende ang. wonderbag (fra siden deres): “Currently our wonderbag. online shop only ships to the US & UK” 😪

          1. Kristin Forbes Rolfsen

            Hei Eva! Jeg aner ikke hvorfor jeg ikke har sett svaret ditt før nå!!! Du har jo sendt riktig link, ser jeg 😉 Skal overtale Theo til at dette er noe vi bør ha <3 Takk!

          2. EVAiPROVENCE

            Ja, det må du! Og et ekstra argument er jo at du kan bruke den som kjølebag på brygga:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen