Clafoutis er en fransk dessertkake, som er veldig enkel å lage. ”Deigen” minner om en pannekakerøre, og du kan tilsette den smaken – eller de bærene/frukten – du liker. Den mest kjente varianten er nok med kirsebær, men jeg har laget en variant med jordbær denne gangen. PS! Denne kaken spises med skje!
DU TRENGER:
(Til form på ca. 25 cm)
400 g jordbær
4 egg
1 dl Sukrin (alt. sukker)
1 dl speltmel
1 ss olje (jeg bruker extra virgin olivenolje)
2 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
1 dl mandelmelk (alt. vanlig)
1 klype salt
Melis til pynt
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader, og smør en form.
Rens bærene og del de i 2 (i 4 hvis bærene er store).
Visp eggene i en medium stor bolle.
Visp inn sukrin, vanilje og salt.
Visp inn olje og melk.
Visp til slutt inn melet til du har en helt jevn røre.
Ha bærene i formen, og hell over røra.
Stek i 45 min, til den begynner å bli gyllen på kantene.
La den hvile i 30 min før servering.
NB! Dette er viktig, så den får satt seg skikkelig.
Strø over melis, og server!
Oppbevares kaldt.
PRØV OGSÅ DE FRANSKE OG NYDELIGE EPLEROSENE !
HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG FARGERIKE OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!
BON APPÉTIT!