ISKALD, FRISK OG HJEMMELAGET LIMONCELLO

Hjemmelaget Limoncello

Har du vært mye i Italia, har du helt sikkert fått servert en limoncello etter måltidet – “on the house”. Limoncello er en digestif som skal hjelpe maten å fordøye, og er laget av alkohol, sitronzest (skallet til sitronen) og sukker. Limoncello kan noen ganger blir fryktelig søtt, men følger du min oppskrift vil du få en limoncello som balanserer perfekt både i søthet og syrlighet – etter min smak i alle fall!

Jeg bruker helt ren sprit med høy alkoholprosent, hele 96%, kjøpt i Italia. Og deretter vannes den ut med en sirup, slik at alkoholprosenten til slutt blir rundt 35%-40%. Limoncello oppbevares kaldt i kjøleskapet, eller la den stå oppreist i fryseren. Den skal serveres iskald, og gjerne med en isbit eller to. Limoncello smaker friskt og godt etter et tungt måltid, og spesielt i de varme sommernetter!

 

Hjemmelaget Limoncello

 

DU TRENGER:

(Gir 3 liter limoncello)

8 økologiske sitroner, bruk kun skallet*
1 liter alkohol, 96%
2 liter vann
5 dl sukker

*Det er skallet som gir den karakteristiske sitronsmaken, og derfor er det viktig å bruke økologiske sitroner (så du slipper å få med sprøytemidlene).

P.S. Jeg har oppdatert oppskriften – du trenger selvfølgelig to liter vann hvis du bruker ren alkohol. Da blir alkoholprosenten på den ferdige limoncelloen på rundt 33%. Du kan også bruke 40% alkohol fra vinmonopolet (uten smak), men da må du prøve deg fram med sukkerlake. 

 

SLIK GJØR DU:

Vask og tørk sitronene.
Skjær forsiktig av skallet, bruk for eksempel en grønnsaksskreller.
P.S. Prøv å få med minst mulig av det hvite på baksiden av skallet (det gir en bitter smak)!
Ha alkoholen og sitronskallet i en beholder, og la det stå i alt fra 1 uke til max 4 uker.
Rør rundt jevnlig.
Lag sirup ved å varme opp vann og sukker, og rør godt til alt sukkeret er smeltet.
Avkjøl sirupen.
Sil alkoholen, og fjern skallet*.
Bland sirup og alkohol, og hell over på tette glassflasker.
Når sirupen kommer i kontakt med alkoholen får den en helt intens og vakker gulfarge!
Oppbevares kaldt.

*Jeg fikk forresten et tips av en venninne om at det overflødige sitronskallet smaker utrolig godt i hjemmelaget marmelade!

 

Hjemmelaget Limoncello

 

PRØV OGSÅ DEN DEILIGE OG FRISKE COCTAILEN MIMOSA TIL APERITIF!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

11 hendelser på “ISKALD, FRISK OG HJEMMELAGET LIMONCELLO”

 1. TRond Hjortland

  Hei og takk For mange Gode oppskrifter. Vi har lenge hatt lyst til Å lage vår egen limoNcello, men har problemer med å fiNne 96 prOsent alkohol.
  Har du noen tips. Vi bor i Cotignac, men reiser til Italia hvis vi må????

  1. EVAiPROVENCE

   Takk selv:-) Ja, dere må prøve deres egen hjemmelagde limoncello! Min 96% er fra Italia, jeg vet dessverre ikke helt hvor du får tak i det i Frankrike… Men dere må ikke langt. Det holder å stoppe i Ventimiglia, rett over grensen. Der finner du flere “superettes” i nærheten av markedshallen som selger høy prosent. Kombiner det for eksempel med det store markedet på fredager!

 2. Hei Eva
  Jeg holder på å lage lemocello nå, men har du et forslag til hva jeg kan gjøre med resten av sitronene når skallet er fjernet? Marmelade av skallet er en god idé, men hav med selve sitronene?

  1. Hei Unni! Du kan for eksempel presse ut juicen, fryse den ned i isbitbrett – for så å bruke sitronen i matlaging eller som “friske” isbiter senere. Eller du kan lage en deilig limonade..? Håper det smaker!

 3. Jeg lager en deilig limoncello med vodka 37%. Da har jeg ca 2 dl vann og 3 -4 ss sukker. Alle elsker den. Ikke for søt som den man kjøper. Alle spør etter oppskriften. Jeg tar også å putter oppi cest sitronskallet. Den lager også en god smak. Presser 2 sitroner og har det i laken du koker med vannet.

  1. EVAiPROVENCE

   Hei Wenche! Og takk for tips. 37% er jo absolutt sterkt nok:-)
   Og jeg liker heller ikke når den blir for søt. Tror nesten jeg må lage en ny “batch” for sommeren! Ønsker deg en fin-fin dag!

  2. Inger Torbjørnsen

   Hei. Jeg skal lage lImoncella og din oppskrift hvor du også bruker litt sitron i sukkerlaken høres veldig godt ut. Kunne du sende meg eksakt oppskrift? Dvs hvor mye sprit i forhold til vann etc.

   På forhånd tusen takk 🙂

   1. Hei Inger! Og beklager sent svar, det druknet bort i julerushet. Mulig jeg er litt kort nå, men jeg forstår ikke helt hva du mener, for den eksakte oppskriften står jo der;-)

 4. Britt Nesbø

  Dette må eg prøve?Du jan lage ingefærshot av sitronsafta, fins mange gode oppskrifter på nett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen