fbpx

FORFRISKENDE CAFFEMOCCA-IS MED MØRK SJOKOLADE OG KOKOS

Forfriskende caffemocca-is med kokos

Det er vel ingen som klager på varme sommerdager, men vi kan juble for det som kjøler oss ned. Og som trekker oss opp samtidig! Her har du en herlig avkjølende is med oppkvikkende espresso, den runde smaken av mandelmelk – toppet med mørk sjokolade og kokostrekk. I disse dager foretrekker ihvertfall jeg lett en iskaffe-is mellom fingrene enn en kaffekopp i hånden.

Caffemocca-is er superenkel å lage, men jeg skal innrømme at jeg alltid sliter litt med sjokolade-trekket. Så da ender det som regel med at jeg bruker litt ekstra sjokolade for å få det til å sitte. Men det funker det og! Så utfordringen til slutt er vel egentlig bare å vente til at den er ferdig «frosset»…

 

Forfriskende caffemocca-is med kokos

 

DU TRENGER:

(Gir ca. 10 ispinner avhengig av isformene)

2 dl ferdig espresso (jeg liker den sterk)
4 dl mandelmelk*
1 dl fløte
3 ss fibersirup*
1 vaniljestang, frøene
100-200 g mørk sjokolade (mengden avhenger av hvor flink du er til å «trekke om» isen)
Kokos

*Istedet for mandelmelk kan du bruke vanlig melk. Og fibersirup kan byttes ut med sukker (men da må du huske å blande ut sukkeret i kaffen mens den fortsatt er varm). 

 

SLIK GJØR DU:

Bland espresso, melk, fløte, søtning og vanilje i et desilitermål.
Fordel blandingen i isformene.
Sett isformene i fryseren i ca. 3 timer.
Ta de ut og strø 1 ts hakket sjokolade over hver is-form.
Sett de tilbake i fryseren, og la de stå i minst 3 timer (til de er frosset ferdig).
Varm sjokoladen i vannbad.
Smør på sjokoladen med en t-skje, og dryss over kokos.
Her gjelder det å jobbe fort, for sjokoladen «tørker» så og si med en gang!
Oppbevares kaldt i fryseren – nytes i varmen.

 

Forfriskende caffemocca-is med kokos

 

KUL DEG OGSÅ NED MED VERDENS ENKLESTE IS – KUN 2 INGREDIENSER!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “FORFRISKENDE CAFFEMOCCA-IS MED MØRK SJOKOLADE OG KOKOS”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top