fbpx

BAKTE EGG – THE FRENCH WAY! OEUF COCOTTE

Bakt egg - oeuf cocotte

Oeuf cocotte er bakte egg med «litt attåt», og smaker altså så godt! Dette er en rett fra det franske kjøkken som gjerne serveres til forrett eller som en smårett. Og for meg så er det også den perfekte helgefrokosten!

Du trenger små ildfaste former, men formen på den spiller ingen rolle. Egget bakes i vannbad i ovnen, det vil si at du setter formene ned i en form med kokende vann. Og dette gjør at hele egget/fyllet får en jevnere varmebehandling, og ikke bare varme fra over- og underflaten.

 

Bakt egg - oeuf cocotte

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

2 egg
1 sjalottløk, hakket
2 små sjampinjong, kuttet i små biter
Litt olje til steking
2 ts cremé fraîche
2 skinkeskiver, kuttet i strimler
Gressløk, kuttet
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og fyll en ildfast form med kokende vann.
Smør to små ildfaste former.
NB! Pass på å ikke fylle for mye, slik at vannet renner over når du setter formene ned.
Stek løk og sopp i litt olje til det er mykt, ca. 5-6 min.
Fordel det i de to små formene.
Ha en god teskje med cremé fraîche i hver form, og fordel skinkestrimlene.
Kakk et egg i hver form (vær forsiktig så ikke plommen sprekker).
Strø over gressløk, og krydre med salt og pepper.
Stek i ovnen i ca. 7-8 min, til det hvite har stivnet.
NB! Ikke la det stå for lenge, da blir eggeplommen hard.
Serveres som den er, eller for eksempel med toast ved siden av.

 

Bakt egg - oeuf cocotte

 

HAR DU FORRESTEN PRØVD OEUF MIMOSA? ELLER DJEVELEGG SOM DET OGSÅ BLIR KALT?

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen