SKIKKELIG SPRØ OG NATURLIG SØTE PEPPERKAKER

Sprø og naturlig søte pepperkaker på speltmel

Det finnes mange forskjellige juletradisjoner rundt omkring i det ganske land. Men baking av pepperkaker må vel være en av de obligatoriske – uansett hvor du befinner deg! Søt og krydret lukt som fyller huset når de stekes. Fine og fargerike figurer som pynter både vinduer og kakefat. Det blir ikke ordentlig jul uten!

Disse “smarte” pepperkakene kan spises med god samvittighet gjennom hele julen. De er laget med speltmel (som er bedre for magen enn siktet hvetemel), og naturlig søtet med dadler og honning (istedet for hvitt, raffinert sukker som får blodsukkeret ditt til å skyte i været). Deigen er lett å jobbe med, og pepperkakene blir sprø, søte – og akkurat passe krydret!

 

Sprø og naturlig søte pepperkaker på speltmel

 

DU TRENGER:

80 g smør
100 g tørkede dadler, uten stilk og sten
2 ss flytende honning
1 egg
1/2 ts bakepulver
3 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts pepper
Ca 3-4 dl speltmel

Surkinmelis/melis og pynt

 

SLIK GJØR DU:

Smelt smøret, og la det avkjøle seg litt på kjøkkenbenken.
Grovhakk dadlene, og finkutt dem helt i en foodprossessor (ca 1 min).
Hell smøret over daddelmassen, og miks til en jevn masse.
Tilsett egg, bakepulver og krydder, og miks til en jevn masse.
Ha den våte blandingen i en bolle, og bland inn melet litt etter litt.
Deigen skal være ganske fast.
Legg deigen i en brødpose, og la den hvile i kjøleskapet et par timer.
Sett stekeovnen på 175 grader, legg opp to stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut deigen så tynt du ønsker, og trykk ut ønskede former.
Stekes i 7-10 minutter, til kantene begynner å bli gylne.
Dette avhenger litt av størrelse/tykkelse og ovn.
La pepperkakene avkjøles på en rist, før de pyntes.
Oppbevar pepperkakene i en kakeboks.

 

P.S.!
– La pepperkakedeigen hvile i kjøleskapet minimum én time før du kjevler den ut.
– Stek pepperkaker i samme størrelse/tykkelse på samme brett.
– Husk at pepperkakene ikke blir ordentlig sprø før de er helt avkjølt.

 

Sprø og naturlig søte pepperkaker på speltmel

 

LIKER DU LUKTEN AV KRYDRET JUL? PRØV SØT OG SAFTIG KRYDDERKAKE MED SMAK AV JUL!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

4 hendelser på “SKIKKELIG SPRØ OG NATURLIG SØTE PEPPERKAKER”

  1. Heidi Markusson

    Hei Eva! Var så uheldig å ta i for mye mel i pepperkakeoppskriften så den ble for tørr. Har du råd om hvordan jeg kan redde deigen? Varme smør/honning kanskje, men blander jeg i kjøkkenmaskin eller for hånd lettest, tror du? Klem fra Heidi

    1. Hei Heidi! Du får vel denne meldingen litt for sent, men jeg hadde prøvd med litt smeltet smør. Jeg elter bare med hendene, du trenger ikke elte så mye nemlig:-)

    1. Hei Ester! Jeg vet ikke helt, men jeg har i alle fall hatt de gjennom hele desember. Men de er jo sprøest når de er ferske:-) God jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen