Si bonjour til sesongens vårpai! Det er noe helt eget med den første, grønne smaken av vår. Når aspargesen endelig dukker opp i grønnsaksdisken, og urtene dufter friskt i hagen. Når man får lyst til å lage mat som føles lett, grønn og full av liv.
Og prima vårpai er akkurat det: Et lite stykke vår – på en sprø bunn. Fylt med kremet ricotta, parmesan og masse vårgrønne primører som asparges, artisjokk og erter. Perfekt som en lett lunsj med grønn salat til, eller som en nydelig forrett til vårens små og store samlinger.
PS! Topp med friske urter og en skvett god olivenolje rett før servering – helt delicieux!
DU TRENGER:
(Til 1 vanlig paiform)
1 paideig
2 egg
2 ss ricotta
2 ss revet parmesan
2 ss crème fraîche
1,5 ts finhakket mynte
Salt og pepper
4-5 asparges, kuttet i rundeller*
3 artisjokker, friske (eller fra boks), kuttet i 6
2 dl erter
Friske krydderurter, f.eks. timian eller oregano
Revet parmesan
God olivenolje
*Jeg sparte aspargestoppene, kuttet de i to og brukte de som pynt til slutt.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og finn fram en paiform.
Rull paien ut i formen, prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 12-15 min.
Visp sammen egg, ricotta, parmesan, crème fraîche og mynte, og krydre med salt og pepper.
Fordel det utover paiformen, og topp med primørene (aspargesbiter, artisjokkhjerter og erter).
Stek til eggeblandingen er stivnet, ca. 15 min.
Pynt med frisk timian, revet parmesan og friske aspargestopper.
Og ringle over noen dråper med god extra virgin olivenolje!
ER DU EN PAI-ELSKER SOM MEG? DA MÅ DU PRØVE VERDENS NYDELIGSTE PAI MED SQUASH OG FETA!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!