SQUASHRULLER I TOMATSAUS FYLT MED RICOTTA OG SALSICCIA

Squashruller i tomatsaus fylt med ricotta og salsiccia

Noen ganger oppstår det magiske øyeblikk på kjøkkenet. Og første gangen jeg lagde squashruller med ricotta og salsiccia var akkurat det. Helt magisk! Vi satt bare å himlet med øynene under hele måltidet. Gartneren også, som er min største kritiker (på en god måte altså).

Salsiccia er en italiensk pølse med svinekjøtt, fennikel og urter. Og i denne retten fjerner du skinnet, og blander kjøttet sammen med blant annet ricotta og fersk basilikum. Deretter smøres blandingen utover tynne squashskiver, som til slutt bakes i ovnen på en seng av deilig tomatsaus. Mamma mia!

Squashruller med ricotta og salsiccia er faktisk en rett som er like god kald som varm, men jeg synes det blir mer “middag” når den spises varm. Den kan også serveres som en forrett – og er helt perfekt på tapasbordet!

 

Squashruller i tomatsaus fylt med ricotta og salsiccia

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

4 store, rette squash
Salt

FYLL:
Ca. 200 g. salsiccia
250 g ricotta
150 g cottage cheese
1 egg
2 hvitløksfedd, hakket
1 håndfull friske basilikumblader, grovhakket
Salt og pepper etter smak

200 g revet mozzarella
Ca. 6 dl tomatcoulis (se her for oppskrift)*

*Du kan eventuelt bruke ferdig pizzasaus (marinara), som du får kjøpt i de større butikkene.

 

SLIK GJØR DU:

Vask squashen, fjern endene.
Skjær den i tynne skiver (på langs), jeg brukte faktisk en ostehøvel.
Legg skivene på et kjøkkenhåndkle, og strø salt over (begge sider).
La de ligge slik på kjøkkenbenken i 30 minutter (saltet trekker ut overflødig vann).
Tørk av vann og salt fra overflaten.
Fjern skinnet fra pølsen, ha det i en beholder sammen med de andre ingrediensene til fyllet.
Miks alt sammen godt med en stavmikser eller blender.
Sett stekeovnen på 200 grader
Hell tomatsausen over i en ildfast form.
Bre en god t-skje med fyll over hver squashskive, og strø revet mozzarella over.
Rull squashskivene forsiktig sammen, og plasser de i den ildfaste formen.
Dryss til slutt over litt mozzarella over hver rull.
Stekes i ovnen i ca 25 – 30 min, til squashen og osten begynner å bli gyllen.

Serveres kald eller varm. Og vær klar for et magisk øyeblikk!

 

Squashruller i tomatsaus fylt med ricotta og salsiccia

 

JEG ANBEFALER OGSÅ DENNE VEGETARLASAGNEN – SOM ER ETTER MIN MENING: VERDENS BESTE!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SQUASHRULLER I TOMATSAUS FYLT MED RICOTTA OG SALSICCIA”

  1. Åh, det skal jeg prøve når jeg kommer ned til vårt annet hjem i Menton i neste uke. Så kjempegodt og spennende ut 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen