BAKT SØTPOTET MED SURRET SPINAT, CHÈVRE, BACON OG RISTEDE KIKERTER

Bakt søtpotet med spinat, feta og kikerter

Bakt søtpotet fylt med surret spinat, chèvre, bacon og ristede kikerter er en favoritt på middagsbordet. Den søte poteten mot det salte baconet og fetaosten – og et lite spicy kick fra kikertene… Nam nam!! Bakt søtpotet er enkelt å lage, og du trenger ikke bruke lang tid på kjøkkenet. MEN; du må sette av ca. 1 times tid for bake poteten. Men husk; da har du plutselig én time til å gjøre andre ting!

Søtpoteten er faktisk en rotgrønnsak, og tilhører IKKE sammen plantefamilie som poteten, selvom de faktisk kan ligne en del i næringsinnholdet. Den store forskjellen er at at søtpotet inneholder en god del kostfiber, noe som kan bidra til at blodsukkeret stiger saktere og gi en sunn fordøyelse.

Spinat gir et godt påfyll av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Kikerter er også svært rike på næringsstoffer (som folat, kopper, fosfor, magnesium og jern). Kikerter er kolestrolsenkende, virker prebiotisk, og har et høyt proteininnhold som gir metthetsfølelse og energi som varer. Også har jeg toppet med litt chèvre, bondebønner og bacon for smakens skyld!

 

Bakt søtpotet med spinat, feta og kikerter

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 søtpoteter i lik størrelse
300 g frisk spinat
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olje til steking
0,5 ts malt muskatnøtt
150 g chèvre, smuldret
Ca. 200 g bondebønder, uten skall
6-8 skiver bacon
Salt og pepper etter smak
Litt gresk yoghurt

RISTEDE KIKERTER:
1 boks kikerter, skylt
0,5 ts pepper
1 god klype chiliflak
1 ts paprikapulver
1 ts bbqkrydder
Litt olje

Bytteliste: chèvre/fetaost, bondebønner/erter eller edamamebønner, gresk yoghurt/crème fraîche.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Bland sammen krydderet til kikertene, og vend de godt i krydderblandingen.
Ringle over noen dråper med olje.
Stek kikertene i ovnen i ca. 15 min til de er gylne (vend etter halvgått tid).
Prikk hull i søtpotetene med en gaffel (P.S! Prikk masse!)
Bak søtpotetene i ovnen til de er myke å klemme på, ca. 45 min.
Surr spinaten i litt olje til den klapper sammen, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og krydre med muskatnøtt, salt og pepper.
La det surre i 1 min., og ta pannen av platen.
Stek baconet i en tørr panne, og la det renne fra seg på et tørkepapir.
Forvell bondebønnene i lettsaltet vann, 1-2 min.
Lag et stort kryss i søtpotetene og fyll på med spinat, bondebønner, bacon og chèvre.
Topp med ristede kikerter – og litt gresk yoghurt ved siden av hvis du ønsker det!

 

Bakt søtpotet med spinat, feta og kikerter

 

PRØV OGSÅ FRENCH FRIES AV SØTPOTET – SPRØ UTENPÅ OG MYKE INNI!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “BAKT SØTPOTET MED SURRET SPINAT, CHÈVRE, BACON OG RISTEDE KIKERTER”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen