SUPERSAFTIG “GRESK YOGHURT KYLLING” MED LUN QUINOASALAT

Bakt kylling i gresk yoghurt med lun quinoasalat

Kylling slår sjeldent feil rundt middagsbordet. Men det kan jo være greit å “pimpe” den opp litt innimellom. Og kyllingfilet bakt i en gresk yoghurt- og parmesanmarinade, gir et utrolig saftig og smakfullt resultat!

Servert sammen med en sunn og lun quinoasalat med karamelliserte cashewnøtter(!), så kan jeg vel så godt som garantere en særs hyggelig stemning til middag!

 

Bakt kylling i gresk yoghurt med lun quinoasalat

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 kyllingbryst
1,5 dl gresk yoghurt
1 ss majones
1 dl parmesan, revet
2 hvitløksfedd, knust
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss frisk persille, finhakket

QUINOASALAT:
2,5 dl quinoa
1 rød paprika, kuttet i små biter
Olje til steking
1 hvitløksfedd
3 vårløk, kuttet i rundinger
2 dl erter
1 boks kikerter, skylt
1 ss sesamolje
1 god neve rå cashewnøtter
1 ss lønnesirup
Salt og pepper etter smak
Frisk persille, hakket

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader, og legg bakepapir på et stekebrett.
Kutt kyllingbrystene i to.
Bland sammen yoghurt, majones, parmesan, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Vend kyllingbitene i yoghurtdressingen, slik at de blir godt dekket på begge sider.
Stek i ovnen til kyllingen begynner å bli gjennomstekt, ca. 13-14 min.
Sett på grillfunksjonen, og stek til de begynner å bli gylne, ca. 2-3 min.

QUINOASALAT:
Kok quinoaen etter anvisning på pakken (bruk gjerne litt buljong i vannet).
Stek paprikaen i litt olje, til den begynner å bli myk, ca. 5 min.
Ha i hvitløk, stek i 1 min.
Ha i erter og kikerter, og la det varmes opp over svak varme.
Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de begynner å bli gylne.
Hell over lønnesirup, vend nøttene godt rundt, og avkjøl.
“Fluff opp” quinoaen med en gaffel, og ha den over i en bolle.
Bland inn paprika-blandingen, sesamolje, hakket persille, og smak til med salt og pepper.
Strø til slutt over cashewnøttene og server med den saftige “greske yoghurt kyllingen”.

 

Bakt kylling i gresk yoghurt med lun quinoasalat

 

PRØV OGSÅ TERIYAKIMARINERTE KYLLINGLÅR MED ASPARGES, BROKKOLI OG FULLKORNSRIS!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen