Kylling slår sjeldent feil rundt middagsbordet. Men det kan jo være greit å “pimpe” den opp litt innimellom. Og kyllingfilet bakt i en gresk yoghurt- og parmesanmarinade, gir et utrolig saftig og smakfullt resultat!
Servert sammen med en sunn og lun quinoasalat med karamelliserte cashewnøtter(!), så kan jeg vel så godt som garantere en særs hyggelig stemning til middag!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1,5 dl gresk yoghurt
1 ss majones
1 dl parmesan, revet
2 hvitløksfedd, knust
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss frisk persille, finhakket
QUINOASALAT:
2,5 dl quinoa
1 rød paprika, kuttet i små biter
Olje til steking
1 hvitløksfedd
3 vårløk, kuttet i rundinger
2 dl erter
1 boks kikerter, skylt
1 ss sesamolje
1 god neve rå cashewnøtter
1 ss lønnesirup
Salt og pepper etter smak
Frisk persille, hakket
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 200 grader, og legg bakepapir på et stekebrett.
Kutt kyllingbrystene i to.
Bland sammen yoghurt, majones, parmesan, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Vend kyllingbitene i yoghurtdressingen, slik at de blir godt dekket på begge sider.
Stek i ovnen til kyllingen begynner å bli gjennomstekt, ca. 13-14 min.
Sett på grillfunksjonen, og stek til de begynner å bli gylne, ca. 2-3 min.
QUINOASALAT:
Kok quinoaen etter anvisning på pakken (bruk gjerne litt buljong i vannet).
Stek paprikaen i litt olje, til den begynner å bli myk, ca. 5 min.
Ha i hvitløk, stek i 1 min.
Ha i erter og kikerter, og la det varmes opp over svak varme.
Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de begynner å bli gylne.
Hell over lønnesirup, vend nøttene godt rundt, og avkjøl.
“Fluff opp” quinoaen med en gaffel, og ha den over i en bolle.
Bland inn paprika-blandingen, sesamolje, hakket persille, og smak til med salt og pepper.
Strø til slutt over cashewnøttene og server med den saftige “greske yoghurt kyllingen”.
PRØV OGSÅ TERIYAKIMARINERTE KYLLINGLÅR MED ASPARGES, BROKKOLI OG FULLKORNSRIS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!