Denne kremete tomatsuppen med masse deilig parmesan burde alle unne seg en mørk vinterkveld. Uansett hvor kaldt og surt det er ute, vil denne tomatsuppen (laget fra scratch selvfølgelig) varme deg både innvendig og utvendig “in no time”! Den er enkel å lage, du trenger bare en blender for å få riktig konsistens. Sødmen fra gulrøttene, løken og sellerien balanserer perfekt med syrligheten fra tomatene – og de smakfulle urtene, samt parmesanen som smelter på tungen, gjør denne suppen til en favoritt for alle i familien.
Parmesan er allerede obligatorisk i det italienske kjøkken – jeg sier den burde bli obligatorisk i alle kjøkken!
DU TRENGER:
(5 – 6 porsjoner)
4-5 grener stangselleri, kuttet i halvmåner
4 gulrøtter, kuttet i halvmåner
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
Olje til steking
2 ss mel
2 bokser hermetiske tomater
1 liter kyllingkraft + 1 buljongterning
2 laurbærblader
1 ss timian
1 stor neve fersk basilikum + litt til garnityr
1 ts salt
2 dl revet parmesan
2 dl lettfløte (evt. vanlig)
SLIK GJØR DU:
Sett en tykkbunnet kjele på kokeplaten, ha i olje.
Stek gulrøtter, løk og stangselleri i ca. 5 min.
Dryss over mel, og la grønnsakene steke i ca. 1 – 2 minutter mens du rører godt.
Hell over kyllingkraft, tomatene, buljongterning, laurbær og krydder, og kok opp.
La kjelen småkoke i 20 minutter, ha så alt over i en blender og miks godt.
O.B.S. Fjern laurbærene først!
Jeg måtte blende i 4 omganger, før jeg hadde en fløyelsmyk og ønsket konsistens.
Ha suppen tilbake i kjelen, tilsett parmesan og fløte.
Kok opp, og la småkoke i ca 10 minutter til.
Smak til med salt og pepper.
Server med fersk basilikum og godt brød til!
ØNSKER DU EN LITT LETTERE VERSJON, PRØV DENNE:
SPICY TOMATSUPPE MED LINSER
BON APPÉTIT!