Dette er altså en fantastisk god ostekake. Den er helt nydelig på smak, og inneholder hverken tilsatt sukker, mel eller melkeprodukter. Det skulle jo egentlig ikke være mulig. Men det er det faktisk. Verdens råeste ostekake er syrlig, frisk og søt på samme tid, og bokstavelig talt – den smelter på tungen.
Det er nesten som å spise en konfekt. Kaken er mektig, så jeg foretrekker å skjære den opp i små biter og lagre den i fryseren. Sånn sett varer den lenge, og banker det uventet på døren kan jeg lett diske opp med verdens råeste ostekake. Just like that!
DU TRENGER:
(Til 1 form på 20×30 cm eller 2 små brødformer)
BUNN:
4 dl pecannøtter
4 dl havregryn
4 dl dadler
1 ss kanel
Et knip salt
FYLL:
4 dl cashewnøtter
2 bokser á 400 ml hel kokosmelk (kjøleskapskald)
3 ts sukrinmelis
0,5 dl fibersirup
Juice fra en sitron (1/2 dl)
2 ss sitronzest
6-7 dråper stevia vaniljedråper
TOPPING:
2,5 dl bringebær
1 ss fibersirup
SLIK GJØR DU:
Start med bunnen, og bland alle ingrediensene i en blender.
Puls, og dytt litt på massen hvis den “stopper opp”.*
Deigen er ferdig når du klarer å klemme den sammen med hendene.
Tilsett litt vann hvis deigen virker for tørr.
Legg bakepapir i formen(e), og og trykk deigen jevnt utover.
Sett deigen i fryseren mens du begynner på fyllet.
Ha cashewnøttene i blenderen, og miks til det blir en myk masse.
Hell kokosmelken i en bolle (bruk kun den tykke delen av kokosmelken).
Visp med en miksmaster til den er kremet og “fluffy”.
Tilsett melis, sirup, sitronjus, sitronzest og vaniljedråper.
Vend til slutt cashewnøtter forsiktig inn i kokoskremen.
Ha bringebær og sirup i blenderen og miks godt.
Ta bunnen ut av fryseren, og fordel fyllet forsiktig utover i formen(e) med en slikkepott.
Hell til slutt over bringebærblandingen, og bruk en kniv til å lage marmoreringen.
Sett herligheten i fryseren, og la den stå der i minimum 3 timer.
Oppbevares kaldt. Jeg skar min opp i små biter, og oppbevarte de i fryseren fram til servering.
*Dette kan ta litt tid hvis du ikke har en veldig sterk blender (som meg)!
Verdens beste ostekake tar litt tid å lage, men den er SÅ verdt det!
ER DU EN SØTMONS KAN JEG OGSÅ TRYGT ANBEFALE
LETTERE TARTE AU CITRON (SITRONPAI)!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!