Tagliatelle, eller vanlig pasta for den sakens skyld, er ikke noe du finner altfor ofte på denne bloggen her (rett og slett fordi jeg er ingen fan av de raske karbohydratene som følger med). Men noen ganger er det bare umulig å motstå en god pastatallerken! Og med tagliatelle, bakt laks, sesongens bondebønner og ruccola ble slaget tapt. Eller vunnet – alt ettersom!
En annen ting som er genialt med pastamiddager, er at de er så kjappe å smelle sammen. Denne er for eksempel klar på 15 min!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 laksefileter
500 g tagliatelle
300 g bondebønner (fèves)*
1 dl fløte (lett eller vanlig)
100 g ruccola, skylt
1 sitron
God olivenolje
Salt og pepper
Revet parmesan
*Finner du ikke bondebønner, kan du f.eks. bruke grønne erter.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form.
Krydre laksefiletene, drypp over olje, og bak i ovnen til laksen lett deler seg i flak, ca. 12 min.
Kok tagliatellen al dente i lettsaltet vann (følg anvisning på pakken).
Tilsett bondebønnene når det gjenstår ca. 1 minutt igjen av koketiden.
Bruk et dørslag og hell av vannet, ha så tagliatelle/bønner tilbake i kjelen, og rør inn fløte.
Skvis over en halv sitron, og krydre med salt og pepper.
Fordel tagliatellen på 4 tallerkner, legg over laksefiletene, og strø over ruccola.
Topp med litt god olje, nykvernet pepper, og gjerne revet parmesan!
PRØV OGSÅ SMAKFULL SQUASHGHETTI MED SCAMPI – SUNNERE “PASTA UTEN PASTA” LAGET MED SQUASH!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Hva er bondebønner?
Hei! Bondebønner blir også kalt for hestebønner, bønnevikker og fevesbønner (her i Frankrike heter de feves). Og de er i sesong nå. Belgen er stor og lysegrønn eller gul-brun, og fløyelsaktig innvendig. Og inni finner du store, flate, lysegrønne bønner.