SPICY SØTPOTETVAFFEL MED SURRET SPINAT OG POSJERT EGG

Søtpotetvaffel med surret spinat og posjert egg

Vaffeljernet er et skikkelig “handy” verktøy – og kan brukes til så mangt. Søtpotetvaffel er kanskje ikke en vaffel i ordets vanlige forstand, men jeg velger nå allikevel å kalle det en vaffel!

Denne kombinasjonen med den søtlige vaffelen, surret spinat og det bløte egget, er en sikker vinner! Ikke bare smaker det godt, det metter også godt i magen – og gir deg “fuel” for resten av dagen i form av proteiner, fiber og vitaminer. A lunch for champions!

 

Søtpotetvaffel med surret spinat og posjert egg

 

DU TRENGER:

(Til to personer/3 vafler)

SØTPOTETVAFFEL:
1 medium stor søtpotet
2 egg
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 hvitløksfedd, presset
1 god klype chiliflak
1 ss olje

TILBEHØR:
4 egg, posjerte
Frisk spinat
Olje til steking
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts malt muskatnøtt

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med tilbehøret:
Surr spinat i litt olje, til den “klapper sammen”.
Tilsett hvitløk og muskat, stek videre i ca. 1 min.
Posjer eggene (se hvordan du posjerer her!).
Rasp søtpoteten på et rivjern, og ha det over i en bolle.
Visp eggene, og bland de inn med søtpoteten.
Ha i krydder og olje, og bland godt.
La røren hvile i 5 minutter, mens du varmer opp vaffeljernet.
Pensle jernet lett med olje (bruk en pensel som tåler varme!).
Fyll jernet med “søtpotetrøren”, fordel det godt ut i kantene.
Stekes til vaffelen begynner å bli gyllen, ca. 5 min.
Bruk en stekespade for å få den ut av jernet (vær litt forsiktig).
Serveres straks med hvitløkssurret spinat og perfekt posjerte egg!

 

Søtpotetvaffel med surret spinat og posjert egg

 

SØTPOTET KAN BRUKES TIL SÅ MANGT – FOR EKSEMPEL SOM BUNNEN TIL DENNE DEILIGE SPINATPAIEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen