Du har sikkert smakt brente mandler før. Og ristede nøtter er egentlig det samme “konseptet”, bortsett fra at vi bruker en blanding av nøtter. Og så er disse nøttene sukkerfri, mens brente mandler inneholder mer enn nok av det hvite usunne sukkeret.
Ristede nøtter er altså sunn snacks, så lenge du ikke spiser opp alle nøttene på en gang. Alt med måte (som jo gjelder det meste her i livet;-). Nøtter er noe av det mest næringsrike vi kan spise. Ikke bare er de rike på sunne fettsyrer, men de inneholder også proteiner, fiber, vitaminer, mineraler og antioksdidanter. Alt kroppen blir glad av egentlig. Og ristet i ovnen med litt smør, sukrin gold, kanel og salt, så smaker de også fabelaktig nydelig!
DU TRENGER:
Ca. 200 g blandede nøtter (gjerne usaltet)
Ca. 25 g smør
3 ss sukrin gold
1,5 ts kanel
Flaksalt
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Fordel nøttene utover, og rist de i ovnen i ca. 7-8 min.
Smelt smør i en liten kjele, og visp inn sukrin gold og kanel.
Hell smøret over nøttene, bruk en spade/skje og vend det godt rundt.
Pass på at alle nøttene blir dekket av blandingen på alle sider.
Strø over flaksalt (hvis ikke nøttene allerede er saltet).
Stek i ca. 10-12 minutter, til nøttene begynner å bli gylne.
Ta ut brettet, vend godt rundt, fordel så nøttene utover (så de ikke sitter sammen).
Sett på grillen, og la de stå i 1-2 min (NB! Pass på at de ikke brenner seg).
La de avkjøles helt, før du har de over på glass.
PS! Når nøttene er helt kalde, vil også “sukkerbelegget” være stivnet.
PRØV OGSÅ RISTEDE, SALTE GRESSKARKJERNER SOM TOPPING PÅ SUPPER OG PURÉER!
BON APPÉTIT!