Helt rå Snickers kake er en helt uimotståelig rawcake (den skal ikke stekes) med sjokolade, karamell og nøtter. Den smaker sykt godt – og er til og med uten tilsatt sukker! Bruker du vegansk sjokolade blir kaken også vegansk. Jeg liker å rute opp Snickerskaken i små stykker, for så å oppbevare den i fryseren. Og denne kaken har jeg kost meg med gjennom hele sommeren!
Å lage kaken (selve tilberedningstiden) tar egentlig ikke mer enn en halvtime. Men regner du med tiden cashewnøttene skal ligge i vann, og fryseetappene kaken skal gjennom, så tar det faktisk to dager. Men tro meg – den er absolutt verdt det!
DU TRENGER:
(Til en form på ca. 20 x 30 cm)
BUNN:
150 g valnøttkjerner
200 g dadler uten sten (ca. 23)
0,5 ts kanel (valgfritt)
KARAMELL:
3 ss peanøttsmør
3 ss kokosolje, smeltet
4 ss fibersirup gold (evt. lønnesirup)
1 ts vaniljeekstrakt (evt. frø fra 1/2 vaniljestang)
FYLL:
300 g rå cashewnøtter
1 dl kokosmelk (kjøleskapskald, bruk den tykke delen)
3 ss fibersirup gold (evt. lønnesirup)
2 ss kokosolje, smeltet
1/2 sitron, presset
1 ts vaniljeekstrakt (evt. frø fra 1/2 vaniljestang)
1 god neve med peanøtter, saltede
TOPPING:
2 gode never peanøtter, saltede
100 g mørk sjokolade (uten sukker/vegansk)
Flaksalt
SLIK GJØR DU:
La cashewnøttene ligge i en bolle med vann natten over.
BUNN:
Bruk en stavmikser med hakker (den beholderen med en kniv i bunnen),
og miks valnøttene og dadlene sammen til en seig deig.
P.S. Miks kun 1/3 del av gangen, da går det lettere.
Kna inn litt kanel i deigen (hvis du er glad i kanel ;-).
Ha bakepapir i en form, og trykk deigen ned med f.eks. bunnen av et glass.
Synes du det blir for klissete kan du bruke et ekstra ark med bakepapir over.
Fordel bunnen utover så godt du klarer, slik at det blir jevnt.
Sett bunnen i kjøleskapet mens du begynner på karamellen.
KARAMELL:
Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en liten kjele, og la det smelte mens du rører godt.
Sett kjelen til side og la karamellen avkjøle seg mens du begynner på fyllet.
FYLL:
Hell av vannet fra cashewnøttene og ha de i en foodprossessor.
Miks til en jevn masse (til det ikke er biter igjen).
P.S. Pass på å skrape ned fra sidene innimellom, slik at du får med alt.
Miks inn kokosmelk, kokosolje, sitron og vaniljeekstrakt, og smak til med fibersirup.
Fordel fyllet utover bunnen, og strø en neve med peanøtter utover.
Trykk de lett ned, og sett formen i fryseren (2 timer).
Fordel karamellsausen utover, og sett formen i fryseren (1 time).
Smelt sjokoladen over vannbad, og bre den utover kaken.
Strø til slutt over peanøttene, og gi et knip med flaksalt.
Sett kaken i fryseren, og la den stå til den har satt seg (4 timer).
Jeg ruter kaken opp i passende stykker og oppbevarer den i fryseren.
Og 15 min. før servering tar jeg opp de stykkene jeg ønsker.
PRØV OGSÅ MIN RÅESTE OSTEKAKE MED TOPPET MED BRINGEBÆR (VEGANSK)!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Hei, den ser veldig god ut:-) Har du forsøkt å lage den med andre nøtter enn cashewnøtter? Jeg bør ikke spise det….
Tusen takk! Ja, den er faktisk veldig god:-) Jeg har ikke prøvd med andre nøtter, men kanskje du kan prøve med pekannøtter. Hvis du tåler det? Eller macademia. Lykke til!
Hei! Er det mulig å bytte ut kokosoljen med feks plantemargarin?
Hei! Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg tror jeg evt. ville byttet ut med en annen olje istedet for margarin:-)