MYNTESUKKER & BASILIKUMSALT – DET LILLE EKSTRA (OG DEN SØTESTE VERTINNEGAVEN!)

Myntesukker og basilikumsalt

Myntesukker og basilikumsalt må jo være noe av det enkleste du kan lage. Og kanskje noe av det søteste du kan gi bort. Du trenger bare ferske krydderurter, sukker eller salt – og vôila! Så har du myntesukker som smaker nydelig med friske jordbær, eller strøs over fruktdesserter. Eller ditt eget urtesalt som tilfører det lille ekstra til de fleste retter!

Selve tilberedningen tar sånn cirka 2 minutter. Deretter brer du det utover et brett, og lar det tørke i et døgn. Deretter knuser du det lett med en kjevle eller lignende, og har det over i små glass. Og til slutt pynter du med en etikett, og for eksempel et lite silkebånd.

 

Myntesukker og basilikumsalt

 

MYNTESUKKER:

2 dl mynteblader, presset lett ned
1,5 dl sukker

Vask og tørk myntebladene.
Miks mynte og sukker i en blender eller med en stavmikser.
Når blandingen er helt jevn (og grønn!) brer du det utover et brett.
La det tørke til det er knusktørt, det tar ca. 1 døgn.
Knus/brekk opp det tørkede myntesukkeret med en kjevle eller morter.
Fordel sukkeret i små glasskrukker, og lim på små etiketter.
Oppbevares tørt.

 

 

Myntesukker og basilikumsalt

 

BASILIKUMSALT:

2 deler basilikumblader, presset lett ned
1 del grovsalt

Vask og tørk basilikumbladene.
Miks basilikum og salt i en blender eller med en stavmikser.
Når blandingen er helt jevn (og grønn!) brer du det utover et brett.
La det tørke til det er knusktørt, ca. 1 døgn.
Knus/brekk opp basilikumsaltet med en kjevle eller morter.
Fordel saltet i små glasskrukker, og sett på etiketter.
Oppbevares tørt

 

Myntesukker og basilikumsalt

 

SØTE LAKRISKULER (UTEN TILSATT SUKKER) GJØR SEG OGSÅ GODT SOM EN VERTINNEGAVE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “MYNTESUKKER & BASILIKUMSALT – DET LILLE EKSTRA (OG DEN SØTESTE VERTINNEGAVEN!)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen