MOULES AU CURRY – LETT KREMET BLÅSKJELL MED DIGG & SPENNENDE CURRYSMAK

Moules au curry

Blåskjell er fantastisk godt, og kanskje det beste av alt : det er superenkelt å lage! Og følger du denne oppskriften er du garantert til å lykkes. Moules au curry er altså blåskjell med currysmak, og en variant jeg har hatt helt dilla på den siste tiden. Misforstå meg rett, jeg elsker fortsatt orginalen Lett kremet blåskjell á la EVA i PROVENCE. Men når du vil servere blåskjell med en spennende vri  – da er dette oppskriften!

Server nydampede blåskjell med litt godt brød til. Eller hvis du skal spise blåskjell som franskmenn gjør – server med pommes frites. Jeg synes det er veldig godt med pommes frites av søtpotet. Se her for en digg oppskrift på “Sprø utenpå og myke inni” french fries av søtpotet.

 

Moules au curry

 

DU TRENGER:

(Til 2-3 personer)

1,5 kg blåskjell
4 sjalottløk, kuttet i tynne strimler
5 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olje
2 ss smør
1 ss frisk ingefær, finhakket
1 ss currypulver, malt
1 ts gurkemeie, malt
1 ss soyasaus
2 dl fløte (lett eller vanlig)
2 dl hvitvin

 

SLIK GJØR DU:

Skyll og rens skjellene.
Kast skjell som er skadet, eller de som ikke lukker seg når du “kakker” på de.
Stek løk, hvitløk og ingefær i olje og smør, til løken er blank.
Tilsett curry, soyasaus og gurkemeie, og la det surre i 1 min.
Ha i fløte, og kok opp.
Tilsett vin.
Med en gang det begynner å koke igjen, har du i skjellene.
La de dampe under lokk, til skjellene åpner seg, ca. 3 – 5 min.
Rør i kjelen innimellom, så væsken fordeler seg i skjellene.
Voilá!

P.S. Husk å dyppe brødet i sausen for å få med deg alt det gode!

 

Moules au curry

 

FORETREKKER DU HELLER BLÅSKJELL I TOMATSAUS? IKKE NOE PROBLEM – JEG GIR DEG OPPSKRIFTEN PÅ DEN OG!
PS! HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR INSPIRASJON & MATGLEDE – MED DEN GODE SMAKEN FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen