Mimosa er en coctail som består av musserende vin og appelsinjuice. Jeg har tidligere skrevet om blomstringen av de fantastiske Mimosatrærne (klikk her!). Men på lik linje som Oeuf Mimosa, har coctailen Mimosa like lite med blomsten å gjøre – bortsett fra den strålende gulfargen.
Mimosa er en cocktail som er perfekt å servere til en litt fasjonabel lunch. Den lages enkelt ved å fylle like deler med champagne og appelsinjuice i et høyt champagneglass – sammen med en liten teskje Cointreau. Jeg synes mimosaen blir absolutt best når du presser appelsinene selv. Og selv om den opprinnelig skal lages med champagne, bruker jeg som oftest en tørr, musserende vin istedet. I mine øyne (eller munn) smaker både Cava, Prosecco eller en Crémant minst like godt. Bare pass på at ingrediensene er iskalde før servering. Og den absolutte prikken over i´en, er altså en teskje Cointreau i hvert glass.
DU TRENGER:
1 flaske musserende vin, iskald
Ferskpresset appelsinjuice, iskald
1 ts Cointreau i hvert glass
SLIK GJØR DU:
Finn fram høye champagneglass.
Fyll halvparten av hvert glass med musserende vin.
Fyll deretter resten av glasset med ferskpresset appelsinjuice.
Rør til slutt inn en teskje Cointreau.
Santé!
SANTÉ!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Jeg er virkelig imponert over dine flotte og fargerike oppskrifter, men vel så mye over dine sprudlende skriverier… Her er alt spiselig på høyeste nivå… Lærte å drikke mimosa hos vår alles Grete R for mange år siden, men da til frokost… Da ble man lykkelig hele dagen! Nå ankommer vi Rivieraen i morgen, og da prøver vi den før lunsj, og det nye er denne teskjeen med Cointreau… Det gledes…
Så hyggelig å høre, Liv!! Ja, de sprudlende boblene gjør noe med deg:-) Da ønsker jeg dere velkommen tilbake. Og nyyyt!
Må prøves!
Åja, det må du prøve. Er helt sikker på at du vil like den! Og nå begynner faktisk mimosaen å blomstre også;-)