Oh-la-la – middelhavspasta med sitron, kapers og artisjokker er en av mine nye favoritter når jeg har lyst på noe lett, friskt og smakfullt – men ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet. Denne pastaretten kombinerer noen av de beste smakene jeg vet om: sitron, artisjokker, kapers, persille og hvitløk – alt bundet sammen med god olivenolje og fullkornspasta.
Artisjokken er en undervurdert grønnsak, og en av mine nye kjærligheter fra Middelhavet. Den har en mild, nesten nøtteaktig smak – og sammen med syrlig sitron og salte kapers, får du en balanse som smaker mer avansert enn den er. Jeg bruker artisjokkhjerter fra boks når det skal gå fort, men smaken og følelsen er fortsatt som hentet fra en lunsj i hjertet av Provence.
Middagen er klar på under 20 minutter, og passer like godt til hverdags som til helg – alene, eller med et stykke fisk eller kylling ved siden av. Men helt ærlig? Jeg elsker den au naturel (trenger ikke noe mer), med nykvernet pepper og deilig parmesan. Ekte Middelhavsmat der altså – enkel, grønn og full av smak!
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
250 g fullkornspasta
4 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, knust
1 boks artisjokkhjerter, á 400 brutto
2 ss kapers
1 sitron, presset + 2 ts finhakket sitronskall/zest
1 god håndfull persille, hakket
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Kok pasta etter anvisning på pakken.
La artisjokkhjertene renne fra seg (klem ut vannet med fingertuppene), og kutt de i 4.
Stek hvitløk i olje, ha i artisjokker og kapers.
Krydre med salt, pepper og sitron, både presset sitronjuice og zest/skall.
Bland inn pastaen, og server med frisk persille, presset sitron og revet parmesan.
Så fresht, så enkelt, så godt!
ARTISJOKKER KAN BRUKES TIL SÅ MANGT! SOM FOR EKSEMPEL I SJOKKERENDE GOD TERTE MED ARTISJOKKER OG MOZZARELLA!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Tusen takk Eva, som vanlig ser det kjempegodt ut, og veldig fristende å lage.
Takk, Marit!
Denne er nesten for enkel – og for god – til å ikke lage <3