LETT KREMET OG GRATINERTE ROTGRØNNSAKER I OVNEN – TILBEHØR

Det er få ting som gir så mye smak og varme i måltidene som rotgrønnsaker – og når de blir bakt med en liten skvett fløte, får de den perfekte balansen mellom det friske og det kremede. Gratinerte rotgrønnsaker med rødbeter, pastinakk og søtpotet er akkurat det du trenger for å bringe frem de dype, naturlige smakene av sesongens deilige råvarer!

Rødbeter med sin naturlige sødme og jordaktige smak gir både en vakker farge og næringsrik kraft til retten, mens pastinakken tilfører en mild, nesten nøtteaktig smak som harmonerer godt med søtpotetens kremete konsistens. Bakte rotgrønnsaker er ikke bare fargeglede for øynene – de er fulle av vitaminer, fiber og antioksidanter som kroppen din vil takke deg for<3

Fløten? Bare litt, nok til å løfte smaken og gi en delikat kremet følelse uten at det blir for tungt. Tilsett en liten håndfull urter, salt og pepper… og voilá: Det hele blir til en en herlig siderett til kjøtt eller fisk!

 

Gratinerte rotgrønnsaker

 

DU TRENGER:

(Til en form på ca. 22 cm i diameter)

1 stor rødbet
1 lang søtpotet (ikke tykk, men lang)
1 lang lilla søtpotet (evt. vanlig søtpotet)
2 pastinakker
4 ss olivenolje
3 hvitløksfedd, knust
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 dl fløte, lett eller vanlig
Timian, tørket

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Skrell rotgrønnsakene, og kutt de i tynne skiver, ca. 2-3 mm tykke.
Ha hver grønnsak i hver sin bolle.
Bland sammen olje og hvitløk, salt og pepper, og fordel blandingen i de 4 bollene.
Bruk hendene og masser oljen inn i hver grønnsaksskive (slik at alle sider får litt “smak”).
Dander grønnsaksskivene i formen, enten i rekker, eller bland det sammen.
Hell over fløten (jeg heller det i kantene mellom grønnsakstypene), og strø over timian.
Bak i ovnen til grønnsakene er møre og begynner å bli gylne i kantene, ca. 45 min.
Jeg dekket til med aluminiumsfolie etter ca. 30 min.
Voilá!

 

 

VIL DU PRØVE NOE ANNET MED SØTPOTET, NÅR DU FØRST ER I GANG? SJEKK DENNE DEILIGE OPPSKRIFTEN HER: BAKT SØTPOTETBRUSCHETTA MED AVOKADO OG POSJERT EGG!

 

HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR FLERE DIGGE OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen