Asiatisk torskeform med kokosmelk er en nydelig hverdagsmiddag, som er både enkel og rask å lage! Samtidig som du får i deg massevis av fargerike grønnsaker.
Du kan bruke både fersk og frossen torsk (men den må selvfølgelig være tint først). Siden formen er full av grønnsaker, liker jeg å servere den helt enkelt med en grønn salat til. Men hvis du er ekstra sulten, så blir det jo aldri feil med en liten bolle med fullkornsris til denne asiatiske torskeformen!
DU TRENGER:
(4 personer)
4 torskefileter
Olje til steking
1 liten løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, kuttet i biter
1 liten squash, kuttet i biter
Ca. 50 g sukkererter, hakket (alternativt grønne bønner)
1 tommel ingefær, finhakket (ca 1,5 ss)
1 ss grønn curry
1 økologisk lime (zest fra halve, og juice fra hele)
4 dl kokosmelk
Koriander, hakket
Vårløk, hakket
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Kutt torskefiletene i passende terninger, og krydre med salt og pepper.
Stek løken blank i litt olje, ca. 5 min.
Ha i hvitløk, paprika, squash, ingefær, curry og limezest, og stek i nye 5 minutter.
Hell over kokosmelken, og kok opp.
Legg fisketerningene i den ildfaste formen, og skvis over en halv lime.
Fordel grønnsak- og kokosmelken rundt fisken, og sett formen i ovnen.
Bak i ovnen til torsken er gjennombakt, ca i 12 min.
Topp med koriander og vårløk, og server med en grønn salat til.
Eller fullkornsris hvis du ikke ønsker lavkarbo – det er jo aldri feil til asiatisk mat!
PRØV OGSÅ MIN MEST POPULÆRE MIDDAG – BAKT TORSK MED URTESMØR, CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!