24 SMÅ GLEDER – JULEKALENDER TIL DE SMÅ

24 små gleder - julekalender til de små

Ho! Ho! Ho! I skrivende stund er bare fem dager til vi kan telle ned til jul (eller blir det ikke egentlig opp?). Og årets julekalender er klar! Jeg er en av de som faktisk eeeeelsker julen, og alt som hører med. Baking av julekaker og pynting av juletre. Lucia-konsert med tente barn og stearinlys. Fyr i peisen og gløgg i kroppen. O´ helga natt av Nils Bech. Egen julekonfektmakeri med gode venninner – min favoritttradisjon! Jeg kunne holdt på i evigheter…

Mange forveksler dessverre førjulstida med julestria. Men for meg handler det om å forberede seg. Og være litt i forkant! Barnas hjemmelagde julekalender er formet som et juletre, enkelt satt sammen av bambusstenger og silkebånd. Med ferdigkjøpte poser som fylles, og en lyslenke på toppen til stjerne. Enklere blir det nesten ikke!

Utfordringen er å finne 24 små gaver, uten at det skal koste skjorta. Men planlegger du godt, så trenger det altså ikke bli så ille. Det enkle er ofte det beste – ballonger, små sjokoladenisser, tusjer og perlebrett… Jeg svinger alltid innom Søstrene Grene og TGR, der finner jeg alltid masse billig og gøy. Resten kjøper jeg på nærbutikken. Og jeg prøver alltid å finne en miks av aktiviteter og godteri, i tillegg til ting de faktisk trenger (som morsomme sokker, spenner, tannbørste o.l.). For å slippe å pakke inn 24 små gaver X 2, så foretrekker jeg papirposer. I år (gjen)bruker jeg noen søte poser jeg fant hos Søstrene Grene i fjor.

 

24 små gleder - julekalender til de små

 

DU TRENGER:

5-6 grener (jeg brukte bambus)
Silkebånd
Gaveposer
Hyssing
Lyskjede
24 små gaver

 

SLIK GJØR DU:

Sag grenene i ønsket størrelse, og fest dem med silkebånd.
P.S. Jeg tapet på begge sider så ikke båndet sklir av.
Arranger lysene på toppen.
Heng opp gavene.

Nedtellingen til julaften er i gang!

 

24 små gleder - julekalender til de små

 

SYNES DU JULEN KAN VÆRE LITT STRESSENDE? PUST MED MAGEN, OG UNN DEG EN LITEN “TREAT”: DEILIGE LAKRIS- OG SJOKOLADEKULER (UTEN TILSATT SUKKER!)

 

JOYEUX NOEL!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen