LIVLIGE LAMMEBOLLER PÅ SPYD – LETT OG GODT!

Livlige lammeboller på spyd

Lammekjøtt skuffer aldri. Det er utrolig smakfullt, og tilbereder du det på riktig måte slår det sjelden feil. Men lammekjøtt er noe vi som oftest “sparer” til helgene. Da har vi god tid, og skal gjerne kose oss litt ekstra. Men jeg synes vi skal kose oss litt på hverdager også. Og lammeboller på spyd, er en sann fryd! Du lager de lett på 1-2-3. Ja, jeg tør nesten påstå at lammeboller gjør hverdagen bedre!

Den største utfordringen er å få tak i lammekjøttdeig. Er det utenfor lammesesong, kan du spørre i kjøttdisken hos de store kjedene (hvis ikke du er like heldig som oss, og bor i nærheten av en slakter da..). Men har du først fått tak i kjøttdeigen er det bare å kna sammen alle ingrediensene, og så tar stekeovnen, eller grillen(!) seg av resten! P.S! Bare pass på å ikke steke/grille de for lenge!

 

Lammekjøttboller med tzatziki og saltkokte poteter

 

DETTE TRENGER DU:

(Gir 12 lammeboller / 4 spyd)

400 g kjøttdeig av lam
1 egg
2 ss brødrasp eller strøkavring
1 liten løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts sitronzest
1/2 ts malt oregano
1/2 ts malt koriander
1/4 ts kayennepepper
1 ts salt
1 ss frisk persille, finhakket
2 ss mynte, finhakket (hvis du liker mynte)
Salt og pepper etter smak
4 trespyd

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 220 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene i en bolle, og kna farsen godt sammen (bruk hendene).
Ha litt kaldt vann på hendene, og form farsen til små boller.
Legg bollene på bakepapiret, og tre inn spydene (3 på hver).
Stek midt i ovnen i ca. 8 min.
Sett på grillfunksjonen og stek i ytterligere 1-2 min, til bollene begynner å bli gylne
N.B.! Pass på å ikke overstek dem, da kan de bli tørre.
Server sammen med en salat, litt bulgur og crème fraîche.
Eller med saltkokte poteter og tzatziki til – det er skikkelig sommermat det!

 

Livlige lammeboller på spyd

 

OPPSKRIFT PÅ SALTKOKTE POTETER OG HELT GRESK TZATZIKI FINNER DU HER!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen