HJEMMELAGET MASALA PÅ 1-2-3 – MED SMAKFULLE LAMMEKJØTTBOLLER SOM SPARKER!

Hjemmelaget masala med smakfulle lammekjøttboller

Innimellom kan det være skikkelig tilfredsstillende å lage ALT fra bunnen av. Og denne hjemmelagde masala-pasten, full av krydder som ingefær, hvitløk, spisskummen og kayennepepper, tok altså lammebollene mine til helt nye høyder. Makan til digg og smaksrikt måltid – oh-la-la!

Å lage masala-paste selv er superenkelt, du trenger bare en del krydder (obviously). Og følger du oppskriften min under, får du nok til 4 store middager. Og det geniale med denne pasten, er at du nå har basisen til å lage en masalasaus som du kan varieres i det uendelige. Server den med lammekjøtt, som jeg har gjort her. Eller med kylling, eller kalvekjøtt. Og hva med med kikertboller og søtpotet? For når du først har laget masala-pasten – ja, da har du også ferdig middag på 30 min!

P.S! Jeg har hatt min masalapaste i kjøleskapet i flere måneder, og den er fortsatt like god.

 

Hjemmelaget masala med smakfulle lammekjøttboller

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner + ekstra paste til 3 middager til)

MASALA-PASTE:
2 løk, hakket
5 hvitløksfedd (fjern kimen) presset
2 ss frisk ingefær (ca. 1 stor, tykk tommel), finhakket/knust
3 ss malt garam masala
1 ss malt gurkemeie
1 ss malt spisskummen
1 ts chiliflak
1/2 ts kayennepepper
1/2 ts malt nellikspiker
2 ts havsalt
1 ss korianderfrø, knust
1 sitron, presset

MASALA-SAUS:
1 dl masala-paste
Litt olje
1 boks hermetiserte tomater
4 ss tomatpuré
1 boks kokosmelk, á 400 ml
1-2 ss sukrin/sukker
0,5 ts salt (etter smak)

LAMMEKJØTTBOLLER:
500 g kvernet lammekjøtt
2 ss løk, finhakket (ca. 1/2)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 egg, vispet
2 ss raspet brød (alt. potetmel for glutenfritt)
1 ts korianderfrø, knust
1/2 ts havsalt
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskat
1/4 ts pepper
Litt olje til steking

FORSLAG TIL TILBEHØR:
Bulgur, ris, pita- eller nanbrød

 

SLIK GJØR DU:

MASALA-PASTE:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, og miks godt til en helt jevn paste.
Skrap godt ned fra sidene med en slikkepott innimellom, og puls i flere omganger.
Oppbevares i et glass i kjøleskapet (holder i flere måneder).

MASALA-SAUS:
Ha olje i en stekepanne, og varm opp masala-pasten.
Surr den, mens du rører godt i bunnen av pannen, ca. 3 min.
Tilsett tomatene, og la det småkoke i ca. 10 min.
Hell i kokosmelken, kok opp, og la sausen simre i ca. 10 min.
Smak til med salt og sukrin/sukker

LAMMEKJØTTBOLLER:
Ha alle ingredensene i en stor bolle, og bruk hendene til å kna deigen godt sammen.
Form til små boller, og legg de på en våt skjærefjøl.
Hvis deigen fester seg til hendene, kan du skylle de i litt kaldt vann.
Ha litt olje i en stekepanne, og brun kjøttbollene på overflaten (over ganske sterk varme), ca. 2-3 min.
Demp varmen litt, og stek de til de er ferdige, ca. 5 min.
P.S! Ikke fyll stekepannen, men stek halvparten av kjøttbollene om gangen.
Vend til slutt lammekjøttbollene i masala-sausen, og server med bulgur, ris, pita- eller nanbrød.

 

Hjemmelaget masala med smakfulle lammekjøttboller

 

PRØV OGSÅ CHILI CON CARNE – MED ÉN HEMMELIG INGREDIENS!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen