Det sies at du helst skal spise fem frukter og grønnsaker om dagen. Og spiser du denne kaken har du faktisk fått i deg to allerede! Denne søte og sunne squashkaken med glasur er både sukkerfri og glutenfri* – og ikke minst skikkelig god på smak. Kaken er sprø på utsiden, og myk og saftig inni. Og toppet med syrlig sitronglasur blir den nesten uimotståelig. 5 om dagen er altså ikke noe problem med denne kaken!
DU TRENGER:
(1 vanlig brødform eller 2 små)
KAKE:
2,5 dl havremel*
2,5 dl mandelmel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
0,5 dl olje
1 dl sukrin
1 dl sukrin gold
1 dl melk + 1 ts eplesidereddik
2 ss sitronjuice
Zest fra 1 sitron
2,5 dl revet squash
GLASUR:
2 dl sukrinmelis
2 ss sitronjuice
1 ss melk (til justering av glasuren)
*Bruk glutenfritt havremel for å få kaken glutenfri.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland mel, salt og bakepulver i en middels bolle.
Finn fram en stor bolle og visp sammen egg, olje, sukrin, melk/eddik og sitron.
Vend inn squash.
Bland deretter de tørre ingrediensene med de våte.
Ha til slutt røren over i en smurt brødform.**
Stek i ovnen i ca 40-45 min, til kaken begynner å bli gyllen og tannpirkeren er tørr.
La kaken avkjøle seg på en rist på kjøkkenbenken, mens du blander sammen glasuren.
Når kaken fortsatt er litt lunken, smører du glasuren forsiktig utover.
La glasuren stivne helt før servering. Jeg pyntet min kake med spiselige blomster.
**Jeg bruker helst to små brødformer istedet for én stor, da jeg synes de holder seg lenger.
PRØV OGSÅ DENNE ENKLE YOGHURTKAKEN MED DIN FAVORITTSMAK!
BON APPÉTIT!