GLAMPING I SAINT-TROPEZ – MED SMÅ BARN!

Glamping i Saint-Tropez

Det er vel ingen av mine venner som noen gang ville trodd at jeg kom til å dra på camping. Men det har jeg altså gjort. Og ikke bare én gang heller. Dette var femte år på rad – og det er takket være gartneren. De første årene lå vi faktisk i telt også. Men nå har vi oppgradert campingen. Nå reiser vi nemlig på glamping – og det er et konsept jeg liker veldig godt!

 

Glamping i Saint-Tropez
Jeg elsker denne alléen – den tar deg rett ned til Middelhavet!

Det finnes massevis av campingplasser rundt omkring i Provence, og for tre år siden oppdaget vi perlen Kon Tiki Republik! Kon Tiki ser virkelig ikke ut som en vanlig campingplass, den minner mer om en slags lilleputt-by. Det første du møter er en superhyggelig allé som følger deg ned til det asurblå middelhavet. Og på hver side er det bygget rekkevis med små bungalower. Det er faktisk ikke et eneste telt i sikte!

 

Glamping i Saint-Tropez
Nr. 09 – vår Tiki Family Hut denne gangen.

Hver bungalow er et “mobil-home” (jeg vet ikke hva det heter på norsk, men det er som en slags bobil uten bil), som er kledt med treplanker langs veggene og tørket høy på taket. De kommer i forskjellige størrelser, og hver bungalow har egen terrasse og uteplass. Og på grunn av godt strategisk plantede palmetrær, så får du en god følelse av intimitet. Og det på tross av at du bor et par meter fra naboen. Noen av bungalowene ligger også  stranda, og kommer med les pieds dans l´eau-garanti. Det betyr føtter i vannet, og er et godt brukt uttrykk her nede på rivieraen.

Hver bungalow har selvfølgelig eget bad med dusj og toalett, stue med åpent kjøkken (med alt det nødvendige tilbehøret). Og et, to eller tre soverom. Rommene er små, men du har alt du trenger. I tillegg kan du også leie “accesories” som grill og Nespresso kaffemaskin, hvis du ønsker det!

 

Glamping i Saint-Tropez
Stranden “vår” – og ikke altfor mange mennesker i midten av september.

Nå er det selvfølgelig ikke bungalowene som gjør dette stedet så idyllisk. Det er den fantastiske beliggenheten! Kon Tiki ligger bokstavelig talt på en av de flotte og lange Pampelonne-strendene utenfor Saint-Tropez. Med fin, hvit sand og asurblått hav så langt øyet kan se.

 

Glamping i Saint-Tropez
Vassebassenget, Snøhvit, baren, og velkomstgorilla.

Kon Tiki passer er like mye et sted for nyforelskede par, som for storfamilier. Men det er virkelig et mekka for barn, med alt av aktiviteter for liten og stor. Du finner blant annet et eget lekeområde med vassebasseng og morsomme figurer som spruter vann (med solsenger til de voksne selvfølgelig). Ved siden av ligger det et stort hoppeslott, som ender i et ballrom. Og et gigantisk lekerom for de aller minste. Fortsetter du litt lenger ned “alléen”, finner du butikker – alt fra nødvendige dagligvarer, til badetøy, klær, og suvenirer. Og selvfølgelig en baker med ferske croissanter, pizzasjappe med take away, en bar, to restauranter og et nydelig SPA. Så her har du egentlig alt!

 

MEEEEN… DET ER SELVFØLGELIG VELDIG MYE FINT Å SE UTENFOR MURENE TIL KON TIKI OGSÅ! OG JEG DELER GJERNE MINE GODE TIPS MED DEG: 

 

Glamping i Saint-Tropez
Plan de la Tour i all sin fargeprakt!

Det første først. Alle som har kjørt fra Nice til Saint-Tropez, vet at trafikken er et mareritt. Uansett om det er høy- eller lavsesong, så stamper du i kø. Et lite lokalt tips er å kjøre gjennom landsbyen PLAN DE LA TOUR. Før du kommer til Ste. Maxime, svinger du av der det er skiltet mot PLAN DE LA TOUR. Det er en over middels svingete landevei (så hvis du blir lett bilsyk, burde du kanskje heller velge kø). Men landeveien er riktig så idyllisk, med flott natur og vinranke etter vinranke. Og legger du turen rundt lunsjtider, anbefaler jeg å spise her. Denne lille landsbyen har mange hyggelig og gode restauranter, og er vel verdt et stopp!

 

Glamping i Saint-Tropez
Vinranker og rosévin så langt øyet kan se…

Okei. Så har du kommet fram til Saint-Tropez. Og uansett om du skal bo på camping eller hotell, så er det uendelig mye å ta seg til. Det åpenbare er jo selveste byen, Saint-Tropez. Her finner du blant annet mitt favorittmarked, hver lørdag og tirsdag. Og jeg kan love deg at på dette markedet flyr pengene, for her er det så mye godt, og det er så mye fint! Ellers så er departementet (eller fylket) kjent for sin lyse og delikate rosévin, Côtes de Provence. Så et besøk innom en, eller flere, av de hundrevis av vingårdene, er aldri feil!

 

Glamping i Saint-Tropez
Tarte Tropezienne kommer i alle størrelser!

Ellers  du smake på “nasjonalkaken” Tarte Tropezienne. Tarte Tropezienne er en slags god blanding av bløtkake og napoleonskake, og består av sukkerbrød toppet med perlesukker, fylt med en deilig og tykk vaniljekrem i midten. Den ble “oppdaget” av Brigitte Bardot i 1955, som ga kaken navn og var med på å gjøre kaken kjent. Tarte Tropezienne kommer i alle størrelser, og er du en bløtkakemons så vil du garantert elske denne!

 

Glamping i Saint-Tropez
Port Grimaud er virkelig en perle!

Den lille havnebyen Port Grimaud er absolutt verdt et besøk. Port Grimaud er i tillegg til å være en havneby, også en kanalby – inspirert av den større og mer kjente Venezia i Italia. Bykjernen er bilfri, og et perfekt sted å rusle rundt. La deg blende av de pastellfargede, små landsbyhusene, nyt en hjemmelaget is i de i trange, idylliske brosteinsgatene, eller ta deg et glass på hovedplassen Place du Marché. Og selvfølgelig en båttur rundt på kanalene – det er obligatorisk! Her kan du lese mer om Port Grimaud (den offisielle siden er dessverre kun på fransk, men det er bedre enn ingenting).

 

Glamping i Saint-Tropez
Vi fikk ikke tid til å besøke Ramatuelle i år, men vi har vært der flere ganger før. Bildene har jeg lånt fra den offisielle nettsiden.

Landsbyen Ramatuelle er også et sted å besøke. Og i motsetning til den “poshe” havnebyen Port Grimaud, ligger Ramatuelle 130 meter oppe i høyden, i de idylliske åssidene. Ramatuelle er en middelalderlandsby med en typisk sneglehus-formasjon – og her går også alt i sneglefart. Fredfylt, men allikevel fullt av inntrykk. Trange gater, flotte fasader i pastellfarger, fargerike blomster som klatrer oppover veggene. Og flere gode restauranter. På torsdag og søndag er det også et stort marked. Her kan du lese mer om Ramatuelle!

 

Glamping i Saint-Tropez
Elias og L´Esquinade holder stand!

Du selvsagt også tilbringe én dag, eller i det minste spise lunsj, på en av de flotte strandrestaurantene som ligger langs Pampelonne-stranden (altså samme strand som Kon Tiki ligger på). Det er mange å velge i, og du finner de i alle prisklasser. En av de mest kjente er Nikki Beach, der du kan sole deg med Beyonce og Jay-Z, og spise lunsj med Paris Hilton. Men jeg foretrekker faktisk vår egen, norske kjendis – Edna Falao.

Edna har drevet restauranten L´Esquinade i rundt 50 år. Hun er et fyrverkeri av en dame, og blant annet en god venninne av det franske ikonet Brigitte Bardot. Og selv om hun fortsatt fester med kjendisene i Saint-Tropez, tar hun seg alltid tid til å snakke med sine norske gjester. Atmosfæren på L´Esquinade er behagelig og avslappet, og maten de serverer er alltid tipp topp! Denne vinteren må de dessverre rive restauranten, for deretter å bygge opp alt på nytt – 70 meter lenger inn fra strandkanten.

Dette er bestemt av myndighetene og gjøres av hensyn til naturen, for å bevare strendene best mulig. Denne loven rammer de fleste, om ikke alle, strandrestaurantene som ligger på Pampelonne-stranden.

 

Glamping i Saint-Tropez
En av de små buktene du finner på veien mellom L´Escalet og Cap Taillat.

And finally – the big finale! Jeg har selvfølgelig spart det beste til slutt. L´Escalet til Cap Taillat. Dette er en fantastisk tur mellom to flotte strender – og du kan finne din “egen” lille strand med hvit sand og krystallklart vann på veien! Hvis du kjører fra Saint-Tropez/Pampelonne, i retning mot La Croix Valmer, svinger du av til L´Escalet (det er skiltet). I enden av veien finner du en stor parkeringsplass, og den nydelige stranden L´Escalet. Herfra kan du gå til Cap Taillat, som er en slags utstikker/halvøy med en strand der Middelhavet møter deg fra begge sider.

 

Glamping i Saint-Tropez
Cap Taillat – på denne stranden har du bokstavelig talt Middelhavet på begge sider.

Det tar en god halvtime å gå fra den ene stranden til den andre, men langs veien finner du mange små, idylliske bukter der du kan rigge deg til – så og si alene (hvis du er utenfor høysesong). Vi gikk med tvillingene på 4 år, og selvom det er noen steder det er langt ned, og noen steder du må “klatre litt”, så gikk det som en drøm. Ta med en piknik-kurv med god mat og kald drikke, håndkle og solkrem – og nyt den ville naturen og den fantastiske utsikten utover Middelhavet! Mitt absolutte favoritt-tips!

 

Glamping i Saint-Tropez

 

TAKK FOR DENNE GANG, MINIFERIE – VI SEES IGJEN NESTE ÅR! OG TAKK TIL DEG FOR AT DU LESTE!

 

Glamping i Saint-Tropez

 

VIL DU BESØKE FLERE BYER LANGS CÔTE D´AZUR? SJEKK UT NYDELIGE ANTIBES HER!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG FARGERIKE OPPSKRIFTER!

 

À BIENTÔT!

 

8 hendelser på “GLAMPING I SAINT-TROPEZ – MED SMÅ BARN!”

 1. Kristin Forbes Rolfsen

  Du skulle nok ha fått deg jobb i et turistbyrå, Eva! Akkurat passe lange tekster og nydelige bilder gjør at man virkelig får lyst til å oppleve dette stedet??

  1. Tusen takk, Kristin! Så hyggelig tilbakemelding!! Og det er så fint, så det gjør det lett å være entusiastisk over stedet:-)

  1. Hm, godt spørsmål. Vi skal dit i midten av september, og da er det stort sett bra. Men jeg tror de har åpent hele oktober også:-)

 2. Nina Wigestrand Sitter

  Det var utrolig fint fortalt LG skrevet! Vi sjal være i Antibes i ti uker i høst, og her var det mange forslag som vi kommer til å utforske! Tusen takk!??

  1. EVAiPROVENCE

   Så hyggelig å høre! Ja, vi storkoser oss i det området. Og Cap Taillat er virkelig verdt et besøk:-) God ferie!!

 3. Kari Mangerud

  Det er så fint og morsomt å lese det du skriver, Eva❣️Det kjennes nesten som å være der på ferie selv??‍♀️?☀️?

  1. EVAiPROVENCE

   Så hyggelig å høre, Kari! I en verden som denne må vi jo dele på godene:-) Klem fra Saint Jeannet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen