Denne linsesalaten med stekt sopp, ruccola og sitron er det perfekte tilbehøret til grillmat og lyse sommerkvelder. Hemmeligheten bak denne friske og smakfulle salaten er hvordan du tilbereder soppen. Først og fremst skal du faktisk ikke vaske soppen, fordi den trekker til seg vannet som en svamp. Soppen bør skrelles, og det gjør du enkelt med en liten skarp kniv. Deretter må du passe på at stekepannen er skikkelig varm før du har i soppen. Det siste trikset er å ikke røre. La soppen ligge i fred et par minutter før du rister lett på pannen. Soppen skal stekes til den har blitt tørr, deretter tilsetter du smør eller olje, og når soppen er gyllen krydrer du med salt og pepper – og så er den klar.
Med proteinrike linser, den pepperaktige smaken av ruccola og ferskpresset sitron sitter denne salaten som en kule på sommerbordet!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
2,5 dl linser (jeg brukte grønne linser)*
7 dl grønnsaksbuljong*
500 g sopp, skjært i tynne skiver
1 liten rødløk, kuttet i tynne halvmåner
2 fedd hvitløk, finhakket
2-3 gode never ruccola
1/2 sitron, presset
Chiliflak
2 ss persille, finhakket
3 ss olivenolje
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
La linsene ligge i vann i 1-2 timer på kjøkkenbenken først.*
Kok de så i buljongvann til linsene er myke, ca 30 min.*
Hell av overskytende vann, og la linsene hvile på kjøkkenbenken.
Stek soppen i en stor panne på sterk varme UTEN olje og salt. Pass på at de ikke svir seg.
Stek i to omganger, er det for mye i pannen koker de istedet for å stekes.
Ha all soppen i pannen, og tilsett ca. 1 ss olje/smør, samt løk og hvitløk.
Stek i ytterligere 2-3 minutter, til hvitløken er ferdig.
Miks soppblandingen med linsene og frisk ruccola, og skvis sitronen over.
Hell over ca 2 ss god olivenolje, dryss over persille og smak til med salt og pepper.
*Du kan selvfølgelig bruke ferdigkokte linser hvis du vil spare det for litt tid og jobb.
VOILÀ! EN SMAK AV SOMMEREN ER SERVERT!
DENNE RASKE RØDBETSALATEN PASSER OGSÅ KJEMPEGODT TIL GRILLMAT!
BON APPÉTIT!