FAVORITT FISKEGRATENG MED TORSK OG SQUASH

Fiskegratenge med torsk og squash

Oh-la-la! Dette er favoritten over alle favoritter når det kommer til fiskegrateng! Og noe veldig annet enn den fiskegratengen du finner i frossendisken!

Fylt med ren og fersk torskefilet, revet squash som gir en deilig sødme, og selvfølgelig crème fraîche som gir en fyldighet (jeg bor da tross alt i Frankrike). Hele herligheten “bindes sammen” med et par skjeer quinoa, og til slutt toppes den med mandelmel og parmesan. Nevnte jeg at denne fiskegratengen både er smartkarbo og glutenfri? Og elskes av alle i familien!?

 

Fiskegratenge med torsk og squash

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

500 g torskefilet
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
3 store squash, ca 10 dl revet
2 egg
2 dl crème fraîche
100 g revet ost
3-4 ss quinoa (ukokt)
0,5-1 ts salt
0,5-1 ts pepper
0,5 ts malt muskatnøtt

CRUMBLE:
1 dl mandelmel
50 g parmesan

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Gi torsken et godt lag med salt, og la den hvile på kjøkkenbenken.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Fjern endene på squashen, og riv den på et rivjern.
Ha den revne squashen i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig vann.
Ha squashen i stekepannen, og la det simre (mens du rører innimellom) i ca. 10 min.
Bland sammen egg, crème fraîche, revet ost, salt og pepper i en stor bolle.
Skyll av saltet fra torsken, kutt den i terninger og ha den over i bollen.
Bland til slutt inn squash og quinoa, og ha alt over i en ildfast form.
Strø over mandelmel, og til slutt revet parmesan.
Bakes i ovnen til overflaten begynner å bli gyllen, ca. 20-25 min.
Serveres gjerne med en grønn salat ved siden av.

 

Fiskegrateng med torsk og squash

 

SIDEN JEG ELSKER FISK, HAR JEG SELVFØLGELIG ANDRE NYDELIGE FISKEMIDDAGER Å BY PÅ! HVA MED LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL, MED ASPARGES OG KREMET AGURKDIPP!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen