Det er lite som kan måle seg med smaken av sommerens solmodne tomater. Du får de i alle farger og former, og legger du de opp på et fat, som jeg har gjort her, så pynter du opp bordet også.
Og kanskje det beste av alt: fargerik tomatsalat smaker ikke bare nydelig, og ser fantastisk ut. Den er også superduper sunn! Tomater er nemlig en god kilde til både beta-karoten, vitamin C, og kostfiber. I tillegg til å være rik på antioksidanten lykopen. So come on, tomato!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
5 medium store tomater (gjerne i forskjellige varianter)
1 liten rødløk, kuttet i tynne halvmåner
1 hvitløksfedd, finhakket
3 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 dl frisk basilikum, finhakket
1/2 ts salt
Nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
Kutt løken i tynne halvmåner, og la den hvile i en bolle med kaldt vann.
Kutt tomatene i tynne skiver, og legg de utover et fat.
Bland sammen hvitløk, olje, eddik, urter og krydder, og hell det over tomatene.
Hell av vannet på løken, og bland det forsiktig inn i tomatene.
La det få godgjøre seg på kjøkkenbenken i min. 10 min (og gjerne 30).
Smak til med salt og pepper.
ELLER HVA MED EN CAPRESE – TOMAT- OG MOZZARELLASALAT I DAG?
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!