ENKEL YOGHURTKAKE MED DIN FAVORITTSMAK!

Enkel yoghurtkake med sjokolade og nøtter

Yoghurtkake kan alle lage, og det var vel noe av det første gartneren lærte meg å lage fra det franske kjøkkenet. Den smaker som en saftig formkake – og er superenkel, superrask og supergod. Man bruker rett og slett et beger med naturell yoghurt som utgangspunkt, og deretter bruker man det tomme begeret som målebeger. Et litt artig konsept, synes nå jeg.

Jeg har som jeg pleier byttet ut hvetemel med havremel, og sukker med sukrin. Allikevel er kaken saftig og søt – akkurat slik den skal være! I utgangspunktet er denne yoghurtkaken ganske nøytral på smak, så enten kan du spise den som den er, eller du kan smaksette den med det du ønsker selv (eller det du har i kjøkkenskapet). Hva med blåbær og vanilje? Eller bringebær og mandler? Eller sitron og valmuefrø? Denne gangen tilsatte jeg nøtter og mørk sjokolade, som var det jeg hadde i skapet. Og neste gang blir det noe annet.

 

Enkel yoghurtkake med sjokolade og nøtter

 

DU TRENGER:

(1 vanlig brødform)

1 beger naturell yoghurt (et lite vanlig beger)
2,5 beger havremel (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)*
1,5 beger sukrin (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)*
0,5 beger nøytral olje (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)
3 egg
2 ts bakepulver
5-6 dråper stevia vanilje (valgfritt)
Smør til smøring av formen

Hakkede nøtter
Mørk sjokolade

*Bytt gjerne havremel med vanlig mel, og sukrin med sukker hvis du heller foretrekker det.

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader.
Ha yoghurt i en bolle, sammen med olje og vaniljedråper.
Visp inn eggene.
I en annen bolle blander du sammen mel, sukrin og bakepulver.
Bland det tørre med det våte.
Rør til slutt inn ønsket “smak”.
Hell røren over i en smurt brødform, og sett i stekeovnen.
Stek i ca. 25 – 30 minutter, til kaken begynner å bli gyllen (eller til tannpirkeren er tørr).

 

Enkel yoghurtkake med sjokolade og nøtter

 

GLAD I KAKER? PRØV DENNE SØTE OG SUNNE KRYDDERKAKEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “ENKEL YOGHURTKAKE MED DIN FAVORITTSMAK!”

  1. Elin margrete madsen

    Hvis man bruker sukker i stedet for sukrin, er det samme mengde? jeg trodde sukrin var søtere enn sukker.

    1. EVAiPROVENCE

      Nei, sukrin er faktisk mindre søtt enn sukker, men som regel så passer det med 1:1 mengde, for de fleste oppskrifter er “litt for søte”. Men det kommer selvfølgelig an på smaken:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen