Eggehviteomelett med friske urter og grønnsaker er en lett og deilig lunsjrett. Og den tar sånn ca. 3 sekunder å lage! Det hender jo at jeg får noen eggehviter til overs etter å ha laget for eksempel min lette variant av hollandaise-saus (som forøvrig er supergod!). Og da tar jeg alltid vare på eggehvitene i kjøleskapet – jeg prøver så godt jeg kan å unngå å kaste mat. Og dette er en perfekt måte å bruke eggehvitene på. I tillegg så inneholder eggehviter mye proteiner og praktisk talt ikke noe fett, så dette er virkelig en vinn-vinn-oppskrift!
Du kan egentlig bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet, men det gjør seg ekstra godt med friske urter da eggehvitene ikke smaker så mye. Denne gangen hadde jeg i tillegg bakt aubergine liggende (fordi jeg laget moussaka til middag i går). Og derfor ble min eggehviteomelett fylt med deilig bakt aubergine og frisk koriander. Og det kan virkelig anbefales!
DU TRENGER:
(Til 1 person)
3 eggehviter
1/4 liten løk, finhakket
1/2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 aubergine, i terninger
Koriander
Salt og pepper
1 ss olje
SLIK GJØR DU:
Stek løk og hvitløk lett i olje i en liten stekepanne.
Visp eggehvitene med litt salt, og hell over.
Senk varmen og dryss over aubergine og masse koriander.
Krydre med salt og pepper.
Stek under lokk på svak varme.
Når eggehviten er stiv på toppen, er den ferdig.
“Brett” omeletten sammen, og server med for eksempel spekeskinke og tomater.
HAR DU LYST TIL Å PRØVE MIN LETTERE GRESKE MOUSSAKA? KLIKK HER!
BON APPÉTIT!