Dessert fungerer som regel som avslutningen på et måltid. Eller toppen over i´en som jeg liker å kalle det. Ordet dessert kommer fra det franske verbet desservir, som betyr “å rydde bordet”. Og med denne dessertvaffelen vil bordet garantert bli ryddet. Den sprø og søte vaffelen mot det syrlige og fyldige ostekakefyllet er absolutt noe du har lyst til å spise opp. Og sammen med frisk frukt og bær vil denne desserten toppe ethvert måltid!
DU TRENGER:
(Gir 4 – 5 plater)
1 egg
2 dl mandelmelk
0,2 dl smeltet smør
1/2 sitron, presset til juice
3 dråper vaniljestevia (valgfritt)
2,5 dl speltmel
2 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 knip salt
Noen dråper olje til steking
FYLL:
1/2 boks Philadelphia lettost
3 ss gresk yoghurt
1 ss sukrin melis
Bytteliste: mandelmelk//melk, speltmel//hvetemel, surkin//sukker, sukrinmelis//melis
SLIK GJØR DU:
Bland sammen de våte ingrediensene.
I en annen bolle blander du til tørre.
Deretter visper du det våte sammen med det tørre.
La røren hvile i 5 min, mens du varmer vaffeljernet.
Smør vaffeljernet lett med pensel og olje.
Stek som vanlig.
Bland sammen ingrediensene til fyllet i en liten bolle.
Fordel fyllet utover vaflene, og pynt med friske bær og frukter.
GLAD I DESSERT?
HVA MED EN LETT OG SOLGUL PANNA COTTA MED APRIKOS OG TIMIAN?
BON APPÉTIT!