Fantastisk enkel og frisk blomkålsuppe er servert! Selv om blomkål er en ganske nøytral grønnsak, kan den også bli litt “tung” i smaken. Men når du tilsetter litt kokosmelk og finhakket limezest, så forandrer den karakter og blir både frisk og lett!
Topp med ristede hasselnøtter, frisk koriander og kanskje granateplekjerner for ekstra farge og chrunch. Og du har middagen ferdig på bordet innen 20 min. Enklere blir det ikke!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
1 stor blomkål
3 sjalottløk, kuttet
Olje til steking
1 klype salt og pepper
4 dl kokosmelk
6 dl grønnsaksbuljong
1 økologisk lime, finhakket zest + presset
1 god håndfull hasselnøtter
Pynt: koriander og granateplekjerner
SLIK GJØR DU:
Skyll blomkålen og kutt vekk nederste del av stilken og stygge blader.
Kutt blomkålen i grove biter.
Bruk en tykkbunnet kjele, og stek løken blank i litt olje, 3-4 min.
Ha i blomkålen, strø over salt og pepper, og la det surre i 4-5 min.
Hell over kokosmelk og buljong.
Sett på lokk og la simre til blomkålen er mør, ca. 15 min.
Vask lime´n, bruk en grønnsaksskreller og skrell av det ytterste grønne skallet, og finhakk zest´n.
Rist nøttene i en tørr stekepanne, ca. 6-8 min. Kutt nøttene i skiver.
Bruk en stavmikser, og blend blomkål/kraft til en helt hevn væske.
Smak til med salt og pepper.
Topp med ristede nøtter og masse limezest – frisk koriander og granateplekjerner hvis du vil!
PRØV OGSÅ BAKT BUTTERNUTSUPPE MED SPRØSTEKT SPEKESKINKE OG FETA!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!