Avokado fylt med lakserogn, løk og rømme er en nydelig liten rett – som lett kan spises som forrett, appetizer eller et mellommåltid. Rogn er rett og slett betegnelsen på eggene til fisken, og kommer i flere forskjellige farger og størrelser. Mest kjent er vel russisk kaviar – en lekker liten sak. Men, som i mine øyne ihvertfall, koster mer enn den smaker. Mens en boks med lakserogn derimot, koster under 100-lappen. Eller så kan du bruke lodderogn, som du får du kjøpt i nærbutikken til rundt 30 kroner.
Den bløte og milde smaken fra avokadoen, sammen med salt lakserogn, kraftig løk og mild rømme, eksploderer nesten i munnen. Og det beste av alt – denne lille appetizeren lages på kun få minutter!
DU TRENGER:
(Gir 2 appetizers)
1 moden avokado
2 ss lettrømme
2 ss løk, finhakket*
2 ss lakserogn + litt ekstra på toppen
Salt og pepper etter smak
1 sitronbåt
*Smak gjerne til når du blander inn løken. Mengden kan variere litt etter styrke på løken.
SLIK GJØR DU:
Skjær et snitt rundt langsiden av avokadoen, og vri de to delene fra hverandre.
Fjern steinen, og grav ut litt av avokadokjøttet med en teskje (slik at det blir mer plass til fyll).
Bland rømme, løk og lodderogn i en liten bolle.
Smak til med salt og pepper.
Fyll avokadoen med rømmefyllet, og pynt med litt ekstra lodderogn på toppen.
Kvern over fersk pepper, skvis over litt sitron – og server!
HAR DU FORRESTEN PRØVD BACONSURREDE DADLER SOM APPETIZER? ANBEFALES PÅ DET VARMESTE!
BON APPÉTIT!
Tusen takk for flotte, gode oppskrifter. Denne skal prøves i dag❣️
Også skal jeg lage sjokoladekuler i dag, de er helt sykt gode‼️
Så glad for at du liker oppskriftene, og ikke minst bruker de! PS! Ja, de sjokoladekulene altså… Nam nam!!