Ketchup på fiskepinnene? Selvfølgelig, lille venn! Ketchup på pølsa? Klart det! Ketchup på spaghettien? Ikke noe problem! Ketchup på alt? Ja, hvorfor ikke!
Lager du din egen ketchup, er det ikke noe i veien for å servere den så ofte barna ønsker. Min barnslige gode ketchup er både sunn og god, med en mild og barnevennlig smak – og søt uten raffinert sukker. Hjemme hos oss går den i hvertfall ned på høykant! Med god samvittighet hos mamma.
DU TRENGER:
300 g tomatpuré, økologisk
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl myse*
1 ss eplesidereddik
1 liten ts mineralsalt (uten antiklumpemiddel)
1/4 ts allehåndekrydder
1/4 ts hvitløk, finhakket
*Myse lager du ved å ha upasturisert og ikke-homogenisert yoghurt over i en finmasket sil med en bolle under. Den «blasse» væsken som skilles ut og renner ned i bollen er myse. La yoghurten stå et par timer, slik at du får med deg alt. Resten av yoghurten (det som blir liggende igjen i silen) kan du forresten bruke som ferskost. Bare bland inn f.eks. fersk basilikum, litt finhakket hvitløk, salt og pepper, så har du en deilig urteost. Du kan også erstatte myse med Molkosan, som du får kjøpt på helsekost-butikken.
SLIK GJØR DU:
Bland alt sammen i en glassbolle.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle.
La bollen stå på kjøkkenbenken i 3-4 dager.
Smak på ketchupen etter 2-3 dager,
og når du synes den smaker godt heller du den over på en egnet flaske.*
Oppbevares i kjøleskapet.
*Et lite tips; oppbevar ketchupen i en original ketchup-flaske, så vil ikke barna legge merke til at den er annerledes.
ANDRE GODE OG SUNNE TING SOM GÅR NED PÅ HØYKANT HOS BARNA, ER DETTE MORSOMME GRØNNSAKSTOGET MED DEILIG DIP!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Topp, eva!
Takk, Kristin! Og ikke la deg skremme av mysen – bruk molkosan, det får du tak i de fleste helsekostbutikker:-)