Bakte kanelepler smaker i utgangspunktet kjempegodt med litt kanel og sukker (i mitt tilfelle sukrin;-). Og fyller du de med deilig og klissete fyll, blir de nesten uimotståelige. Jeg lager gjerne dobbel porsjon, og oppbevarer de ekstra i kjøleskapet. Så har jeg alltid søtt påfyll på 1-2-3, når jeg skulle trenge det!
Bakte epler er raske å tilberede, men de trenger litt tid i ovnen. Nøyaktig steketid avhenger selvfølgelig av hvilken epletype du bruker, men beregn i underkant av én time fra start til slutt. Og for en slutt!
DU TRENGER:
(4 posjoner)
2 epler
1 ss sukrin gold
1 ts kanel
TOPPING:
50 g smør
1/2 dl havregryn*
1/2 dl havremel*
1/2 dl sukrin gold
1/2 ts kanel
1/4 ts salt
Litt cremé fraîche (valgfritt)
*Bruk havregryn/mel uten gluten for glutenfritt
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fjern skrotten og del eplene i to.
Scoop ut litt ekstra av eplekjøttet med en skje, slik at du får plass til mer fyll.
Legg eplene i en smurt, ildfast form med kjøttsiden opp.
Strø over kanel og sukrin gold.
Smelt smøret i en liten kjele, og bland inn havre, sukrin gold, kanel og salt.
Fordel fyllet i eplene, og stek i ovnen til eplene er myke og toppingen begynner å bli gyllen, ca. 30 min.
Steketiden varierer litt etter hvilke epler du bruker.
Serveres lune – og det gjør seg godt med en liten klatt cremé fraîche eller en kremdott på toppen!
PRØV OGSÅ RÅ SNICKERSKAKE – HELT PERFEKT Å RUTE OPP I SMÅ KONFEKTBITER OG OPPBEVARE I FRYSEREN. (SELVFØLGELIG SUKKERFRI OG VEGANSK)!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!