NYDELIG OG BAKT TOMATSUPPE MED FETAOST OG SPRØ KRUTONGER

Bakt tomatsuppe med feta og sprø krutonger

Mamma mia, at en så enkel suppe kan smake så godt! Her trenger du minimalt med tilberedning. Bare bak tomater, løk og feta i ovnen, hell over kraft eller buljong, Miks og smak til med litt krydder. Og voilá!

Jeg synes klasetomater gir best smak, men bruk de tomatene du har tilgang på. Fetaost er topp, først og fremst fordi den gir en kremet og veldig god smak. Men også fordi den er rik på proteiner, og metter godt i magen. Ellers så bruker jeg stort sett stavmikseren min til alt, da blir det mindre oppvask. Men du kan også bruke en blender, hvis du heller foretrekker det. PS! Husk å ta vare på gammelt brød, det blir det gode krutonger ut av!

 

Bakt tomatsuppe med feta og sprø krutonger

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

Ca. 1,2 kg klasetomater*
1 liten løk, skrelt og kuttet i 4
4 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
1 ts oregano, tørket
1 klype chiliflak
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 blokk feta, á 200 g
1 liter hønsekraft (eller buljong, da trenger du ikke ekstra salt)
2 ss tomatpuré
Frisk timian

*Bruker du vintertomater og ønsker litt mer sødme, kan du smake til med litt sukrin/sukker til slutt.

SPRØ KRUTONGER:
4 skiver grovbrød
1 hvitløksfedd, knust
2 ss olje
1 klype salt

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en medium stor ildfast form.
Ha tomat, sjalottløk og hvitløk i formen, og hell over olivenolje.
Krydre med oregano, chiliflak, salt og pepper.
Lag plass, og legg 2/3-deler av fetablokken i midten.
Bak i ovnen til tomatene begynner å sprekke opp, og feta´en gyllen på overflaten, ca. 40 min.
Bruk fingrene og press ut hvitløkskjøttet.
Ha alt over i en tykkbunnet kjele, hell over kraft eller buljong.
Bruk en stavmikser eller blender, og miks til en helt jevn væske.
Smak til med tomatpuré, krydder og evt. litt sukrin/sukker.
Kok opp, og la det simre over svak varme i ca. 10 min.

SPRØ KRUTONGER:
Kutt brødet i små terninger, og ha de over i en liten ildfast form.
Bland sammen hvitløk, olje og krydder og ringle det over terningene (vend det godt rundt).
Rist i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 10 min (200 grader).

 

Bakt tomatsuppe med feta og sprø krutonger

 

PRØV OGSÅ VARMENDE GRØNNSAKSSUPPE MED OKSEKJØTT SOM SMELTER I MUNNEN!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR LETT OG GOD MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen