fbpx

SOLSKINNSPAI MED ASPARGES OG SITRONZEST – APÈROTIME!

Aspargespai

I dag klinker jeg til med en nydelig solskinnspai laget av deilige asparges. Pai er jo den ultimate sommerretten – enkelt å lage og lett å spise! Ta den med ut, på stranden eller i parken, og del den med venner. Eller server den hjemme, med en frisk salat til!

Asparges består faktisk av mer enn 90% vann, men er allikevel full av næring. Så her fyller du på med både antioksidanter, proteiner og fiber, og en god porsjon med vitaminer og mineraler. I tillegg så smaker jo asparges helt nydelig. Og den lille hemmeligheten som gjør de ekstra friske og gode, er litt god olivenolje og finhakket sitronzest på toppen!

 

Aspargespai

 

DU TRENGER:

(Til 1 vanlig paiform)

1 ferdig paideig
2 egg
100 g ricotta
1 hvitløksfedd, knust
2 ss frisk persille, finhakket
1 ts timian
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
500 g asparges, skylt
1-2 ss olivenolje + 1 ts sitronzest, finhakket
Revet parmesan

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast paiform.
Legg paideigen i formen, og prikk godt med en gaffel.
Visp eggene i en bolle, og bland inn i ricotta.
Visp inn hvitløk, persille, timian, salt og pepper.
Hell eggeblandingen over i formen.
Knekk av de nederste endene på aspargesen, pensle de lett med olje.
Dander aspargesen pent i formen.
Stek i ovnen til paien er tørr i midten og gyllen i kantene, ca. 30 min.
Bland sammen olivenolje og sitronzest, ringle over paien, og strø over revet parmesan.

 

Aspargespai

 

PRØV OGSÅ DEN KLASSISKE FRANSKE TOMATPAIEN – TARTE AUX TOMATES!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen