SØTE OG LUFTIGE “PÅSKEEGG” FYLT MED SYRLIG SITRONKREM

Søte og luftige "påskeegg" - marengs og sitronkrem

Årets påskeegg – søte og luftige marengs fylt med syrlig sitronkrem som tar denne påskens egg til en helt ny dimensjon! Så søte, så gode, og så fine. Og egentlig altfor fine til kun å spises i påsken!

Marengsbunnene kan fint lages i forkant, de holder seg nemlig lenge i en lufttett kakeboks. Så lag gjerne flere når du først setter igang! Mine Søte og lette påskeegg kan også lages helt uten sukker (ved å bytte ut sukker med sukrin), men jeg foretrekker å bruke fint sukker i marengsbunnen.

 

Søte og luftige "påskeegg" - marengs og sitronkrem

 

DU TRENGER:

(Gir 6 posjoner)

MARENGS:
3 eggehviter, romtemperert
1 dl fint sukker
1 ts sitronjuice

SITRONKREM:
1 liten økologisk sitron, både zest/skall og juice (0,5 dl)
1 egg, romtemperert
1 dl sukrin eller sukker
25 g smør, romtemperert i terninger

Ristede mandelflak som topping

 

SLIK GJØR DU:

MARENGS:
Sett stekeovnen på 60 grader.
Marengsen skal tørkes (ikke stekes) på svak varme, og slik får du kritthvit marengs.
Ha eggehvitene i en glassbolle, og visp de helt stive med en miksmaster.
Tilsett sukker (1 ss av gangen) mens du fortsetter å piske.
Visp til sukkeret er helt “smeltet”, og blandingen er stiv og blank.
Når du ikke lenger kan kjenne sukkerstruktur mellom fingrene, er den ferdig.
Visp til slutt inn sitronjuicen.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel marengsen utover som eggehviter.
Lag en liten grop til sitronkremen.
Stek/tørk i ovnen så lenge som ca. 7 timer, til marengsen er helt tørr.
Min ovn er gammel, så jeg la et ark aluminiumsfolie over for å beskytte mot farging fra varmeelementene.

SITRONKREM:
Vask og tørk sitronen, skrell forsiktig av zesten/skallet.
N.B. Pass på å få med kun det gule (og ikke det hvite fra innsiden av skallet).
Finhakk zesten, og ha det i en liten bolle sammen med sukrin/sukkeret.
Masser det godt sammen med fingrene, la det stå i ca. 5 min.
Visp egget, ha det så over i en liten kjele.
Rør inn zest/sukker og sitronjuice, og varm opp over vannbad mens du visper jevnlig.
Sitronfyllet er ferdig når det er blitt vesentlig tykkere, ca. 10-12 min.
N.B. La det ikke bli for varmt, da vil eggene «koke» og konsistensen blir feil.
Rør inn smøret til det er smeltet, og du har en jevn blanding.
La sitronfyllet avkjøle seg helt.
Fyll til slutt den hvite marengsen med den gule sitronkremen.
“Krydre” med litt ristede mandler, og server!

 

Søte og luftige "påskeegg" - marengs og sitronkrem

 

DISSE SMÅ KOLIBRIEGGENE MÅÅÅ DU OGSÅ PRØVE – DE ER SÅÅÅ GODE!!

 

JOYEUSES PÂQUES!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

2 hendelser på “SØTE OG LUFTIGE “PÅSKEEGG” FYLT MED SYRLIG SITRONKREM”

    1. Hei Kristin! Ja, det var litt rart formulert. Men jeg mener sånn ekstra fint sukker (mindre “sukkerkorn”) som du bruker i fine kaker. Men har du ikke det, kan du bruke vanlig sukker:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen