Er du på jakt etter noe enkelt, men imponerende å servere til gjester? Da er minipai med karamellisert løk, pære og brie akkurat det du trenger! De er små, smakfulle og fulle av deilige kontraster – sødmen fra pærene, den kremete brien og den salte, glaserte valnøtten på toppen skaper en perfekt balanse i hver eneste bit. It´s apèrotime, baby!
Disse små paiene er perfekte til tapasbordet, som en elegant forrett eller som en liten snack til et glass vin. De kan også være et luksuriøst innslag på en buffet eller som noe ekstra godt til helgekosen. Best av alt – de er enkle å lage, og du kan fint forberede ingrediensene på forhånd slik at du bare trenger å sette dem i ovnen før servering. Dette er definitivt en oppskrift som kommer til å imponere – uansett om du serverer dem til fest eller som en liten luksus i hverdagen. Prøv dem, og by opp smaksløkene til dans!
DU TRENGER:
(Ca. 16 minipaier)
1 løk, kuttet i tynne halvmåner
Extra virgin Olivenolje, til steking
2 pærer kuttet i små terninger
1 brie, kuttet i terninger (1/2 rund stor, sjekk!)
4-5 salvieblader, kuttet
1 ferdig paideig, butterdeig eller vanlig
Ca. 16 valnøttkjerner
1-2 ts lønnesirup, evt. honning
SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 200 grader, og smør et muffinsbrett med små “former”.
Karamelliser løken i litt olje (eller ekte smør;-) på svak til medium varme til den blir myk og gyllen.
Rør jevnlig så den ikke brenner seg – dette tar ca. 10–15 minutter.
Bruk svak til medium varme, pass på at den ikke svir seg og vend rundt jevnlig – dette kan ta 10-15 min.
Rull ut deigen, bruk et glass (ca. 4–5 cm i diameter) til å stikke ut små rundinger.
Trykk dem ned i muffinsformene og prikk godt med en gaffel.
Fyll formene med pære, brie og karamellisert løk.
Stek i ovnen til deigen begynner er gyllen i kantene, ca. 25 min.
Rist valnøttene i en tørr stekepanne til de blir lett gylne.
Hell over lønnesirup og vend godt rundt til de er glaserte.
Topp minitartelettene med en valnøtt, og litt frisk salvie. Voilá!
FLERE MINIPAIER – HERE YOU GO: TARTELETTES / MINIPAIER I TO VARIANTER – APÈROTIME!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!