PANERT TORSK I PICCATASAUS PÅ EN FLØYELSMYK SENG AV BLOMKÅLMOS (GLUTENFRI)

Torsk i piccatasaus på en seng av blomkålmos

Piccata torsk med grønne bønner og blomkålmos er en nydelig middag, som kan serveres både til hverdag og fest! Det er en middag som er både rask og enkel å lage, men som smaker som den kommer fra en ekte italiensk restaurant! Den er virkelig bare så, så god!

Piccata kommer opprinnelig fra Italia, der de helst bruker kalvefilet som paneres, brunes og kuttes i tynne skiver. Og som til slutt serveres med en frisk, kremet og helt uimotståelig saus – med sitron og kapers. Jeg har laget en piccata torskevariant denne gangen. Men at det kommer en piccata med kalv etterhvert, det kan jeg garantert love deg!

 

Torsk i piccatasaus på en seng av blomkålmos

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 torskefileter
0,5 dl mandelmel
0,5 dl parmesan, revet fint
25 g smør
3 dl kyllingbuljong
1 dl fløte
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts maizena + 2 ts kaldt vann
1 dl kapers, avrent
1 sitron, presset
Olje til steking
Salt og pepper

Grønne bønner
Frisk persille

BLOMKÅLMOS:
1 stort blomkålhode
25 g smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts timian, tørket

P.S! Mine barn er ikke spesielt glad i kapers, så til dem serverer jeg ganske enkelt panert torsk med bønner og blomkålmos.

 

SLIK GJØR DU:

Krydre torskefileten med salt og pepper.
Bland mandelmel og parmesan i en dyp tallerken, og dypp filetene i melet (begge sider).
Stek torsken i litt olje, til den får en fin brunfarge, ca. 4-5 min på hver side.
N.B! Vær forsiktig når du snur den, så ikke paneringen faller av.
La torsken hvile på kjøkkenbenken, og tørk vekk overflødig rester fra pannen.
Smelt smør, og stek hvitløken mens du rører i 30 sek.
Tilsett fløte og kyllingbuljong, og kok opp.
Bruk en liten kopp, og rør ut 1 ts maizena med 2 ts kaldt vann.
Hell blandingen over i pannen, og rør godt til sausen tykner.
Ha i kapers, press over sitron, og krydre med salt og pepper.
Legg torskestykkene i sausen, og la det simre under lokk til fisken er varm.
Server på en fløyelsmyk seng av blomkålmos, og grønne bønner på siden.

BØNNER:
Kok bønnene møre i lettsaltet vann, ca. 5-6 min.
Ringle over litt god olivenolje, press litt sitron over.
Krydre med flaksalt og nykvernet pepper.

BLOMKÅLRMOS:
Skyll blomkålen, fjern nederste del av stilken og kutt den i biter.
La den dampe eller koke til blomkålen er mør.
Mos den med en stavmikser, og bland inn smøret.
Smak til med salt, pepper og timian.

 

Torsk i piccatasaus på en seng av blomkålmos

 

PRØV OGSÅ HJEMMELAGET KALVESCHNITZEL, MYE ENKLERE ENN DU TROR!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen