SOLSKINNSCURRY MED MANGO, KIKERTER OG GRØNNSAKER

Solskinnscurry med mango og kikerter (vegetar)

Når du har lyst på noe nærende, krydret og samtidig friskt – da er denne mango-curryen akkurat det du trenger. Den kombinerer sødmen fra moden mango, kremet kokosmelk og en herlig blanding av varme krydder som koriander, spisskummen og gurkemeie.

Jeg elsker å lage denne typen retter når jeg vil ha en middag som både er fargerik, næringsrik og gjør kroppen glad. Kikerter gir retten en god dose proteiner, mens fargerike grønnsaker sørger for knas og glede i hver munnfull.

Og den beste delen? Det hele samles i én gryte, og på slutten presser du over litt lime og topper med frisk koriander – så er det som en liten eksplosjon av smak og solskinn på tallerkenen. Denne curryen passer perfekt både som en kjøttfri middag midt i uken, eller som en fargerik rett du serverer til helgen. Og den blir bare bedre hvis du lager den litt i forveien – la smakene få sette seg, og nyt den som en ekte feelgood-gryte!

Solskinnscurry med mango og kikerter (vegetar)

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

SAUS:
1 liten rødløk, kuttet
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss ingefær, finhakket
2 mango, skrelt og kuttet i store terninger
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummen
2 ts currypulver
1 ts malt gurkemeie
1 klype salt
1 boks kokosmelk, à 400 ml

2 gulrøtter, kuttet i små terninger
1 rød paprika, kuttet i små terninger
1 gul paprika, kuttet i små terninger
1 squash, kuttet i tynne halvmåner
1 boks kikerter, skylt og avrent
200 g sukkererter, kuttet i strimler
1 lime, 1/2 presset over grønnsakene + 1/2 til servering
1-2 dl ublandet grønnsaksbuljong, hvis du ønsker en tynnere curry
Frisk koriander
Rød ris eller fullkornspita

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med sausen:
Bruk en høy stekepanne, og stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Bland inn hvitløk og ingefær, og stek i 1-2 min.
Ha det over i en blender sammen med mango, krydder og kokosmelk.
Blend til du har en jevn saus, og smak til med salt og pepper.

Stek gulrot, paprika og squash i litt olje til de er myke, ca. 10 min (mens du rører innimellom).
Hell over sausen, og tilsett kikerter og sukkererter.
Kok opp, skvis over lime – og smak til med salt og pepper.
Juster evt. med litt buljongvann, hvis du vil ha en mer flytende curry.
Server med frisk koriander – og f.eks. rød ris eller fullkornspita ved siden av.
Enjoy!

 

Solskinnscurry med mango og kikerter (vegetar)

 

PRØV OGSÅ MIN SUPERENKLE “ALT-I-EN” LINSEGRYTE!

 

HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG FARGERIKE OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen