FRISK LIMONCELLO “MOCKTAIL” MED MYNTE, ROSMARIN OG VANILJE

Limoncello mocktail

Mocktail er rett og slett som en cocktail, men uten tilsatt alkohol. Min limoncello mocktail er altså lettere inspirert av en limoncello cocktail, smaksatt med frisk rosmarin, mynte og vaniljestang.

Den smaker helt nydelig i varmen, både som en iskald tørsteslukker. Eller som en frisk cocktail i ettermiddagssolen (og da gjerne servert i et lekkert cocktailglass)! Tchin-tchin!

 

Limoncello mocktail

 

DU TRENGER:

(Gir 1,5 liter lemonade)

6 sitroner, økologiske
5 dl avkjølt sukrinlake (2 dl sukrin blandet ut med 5 dl kokt vann)
Ca. 20 g frisk mynte
4 kvister frisk rosmarin
1 vaniljestang
1 liter iskaldt vann
3-4 ss lønnesirup (etter smak)
Isbiter

 

SLIK GJØR DU:

Vask sitronene godt, rull de hardt ned med håndbaken (for at de skal slippe ut mer juice).
Del sitronene i to.
Ha de i en stor bolle, press ut juice, hell over sukrinlaken og bland inn mynte og rosmarin.
Del vaniljestangen i 2, og skrap ut frøene forsiktig med en skarp kniv.
Masser alt godt sammen med hendene i to-tre minutter (slik at du får presset ut alle smakene).
Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i minimum 3 timer (og gjerne over natten).
Gi sitronene nok en omgang med massasje, og skvis ut all juicen.
Kast sitronskallet, myntebladene og rosmarinen.
Bland ut med iskaldt vann (eller vann med bobler hvis du ønsker den sprudlende), og hell drinken over på passende glass.
Pynt med en rosmarinkvist og isbiter!

 

Limoncello mocktail

 

PRØV OGSÅ EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF (MED ALKOHOL)!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen