Mocktail er rett og slett som en cocktail, men uten tilsatt alkohol. Min limoncello mocktail er altså lettere inspirert av en limoncello cocktail, smaksatt med frisk rosmarin, mynte og vaniljestang.
Den smaker helt nydelig i varmen, både som en iskald tørsteslukker. Eller som en frisk cocktail i ettermiddagssolen (og da gjerne servert i et lekkert cocktailglass)! Tchin-tchin!
DU TRENGER:
(Gir 1,5 liter lemonade)
6 sitroner, økologiske
5 dl avkjølt sukrinlake (2 dl sukrin blandet ut med 5 dl kokt vann)
Ca. 20 g frisk mynte
4 kvister frisk rosmarin
1 vaniljestang
1 liter iskaldt vann
3-4 ss lønnesirup (etter smak)
Isbiter
SLIK GJØR DU:
Vask sitronene godt, rull de hardt ned med håndbaken (for at de skal slippe ut mer juice).
Del sitronene i to.
Ha de i en stor bolle, press ut juice, hell over sukrinlaken og bland inn mynte og rosmarin.
Del vaniljestangen i 2, og skrap ut frøene forsiktig med en skarp kniv.
Masser alt godt sammen med hendene i to-tre minutter (slik at du får presset ut alle smakene).
Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i minimum 3 timer (og gjerne over natten).
Gi sitronene nok en omgang med massasje, og skvis ut all juicen.
Kast sitronskallet, myntebladene og rosmarinen.
Bland ut med iskaldt vann (eller vann med bobler hvis du ønsker den sprudlende), og hell drinken over på passende glass.
Pynt med en rosmarinkvist og isbiter!
PRØV OGSÅ EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF (MED ALKOHOL)!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!