SPRØ & LUFTIG PINZA MED FLØYELSMYKT GRESSKAR OG CRISPY SALVIE

Hvit pinza med muskatgresskar og salvie

Har du prøvd pinza før? Hvis ikke, da har du noe å glede deg til! Pinza er som pizzaens mer sofistikerte kusine – lettere, sprøere og faktisk litt snillere for magen. Deigen langtidsheves i opptil 72 timer, noe som bryter ned glutenet og gjør den lettere å fordøye enn vanlig pizzabunn. Og så blir den luftig inni, sprø utenpå og rett og slett helt uimotståelig – J´adore!

På toppen har vi en deilig hvit base av crème fraîche, røkt paprikapulver og hvitløk, som gir en mild, kremet og lett røkt smak. Muskatgresskar (eller butternut/hokkaido) tilfører sødme, mykhet og en lett nøtteaktig smak, som sammen med sprø, aromatiske salvieblader skaper en perfekt balanse av smaker og teksturer. Server med en raus klunk god olivenolje, et dryss maldonsalt og nyt den mens den fortsatt er varm og sprø!

Pinza med muskatgresskar

 

DU TRENGER:

(Til 1 pinza)

1 pinza*
1 lite stykke gresskar (muskat/butternut/hakkaido), ca. 200-300 g
Extra virgin olivenolje
1/2 liten rødløk, kuttet i tynne skiver
1 dl crème fraîché
1 ts røkt paprikapulver, ikke av den sterke sorten
1 ts hvitløkspulver
10-15 salvieblader
Nykvernet salt og pepper

*Pinza er en italiensk pizzadeig/flatbrød, som er fermentert i opptil 72 timer. Noe som gjør deigen supercrispy, luftig og lettere å fordøye. Men finner du ikke pinza i butikken, kan du bruke pizzadeig. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Kutt gresskaret i tynne, tynne skiver (ikke mer enn 5 mm tykke).
Ha skivene i en skål, og hell noen dråper olivenolje over.
Masser skivene inn med olje, slik at alle overflater dekkes.
Kutt rødløken i tynne skiver.
Bre crème fraîché utover pinzaen, og fordel løken.
Legg over gresskarskivene, topp med friske salvieblader og ringle over noen dråper med olivenolje.
Kvern over salt og pepper, og stek i ovnen til gresskarskivene er myke, og du får en gyllen stekekant på skorpen, ca. 20 min.
Voilá – server som en pizza, eller som en appetizer kuttet i mindre biter.

 

Pinza med muskatgresskar

 

ØNSKER DU FLERE GODE FISKEMIDDAGER FRA MIDDELHAVET? PRØV BAKT TORSK I URTESMØR MED CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS! 

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR FARGERIK MATGLEDE OG INSPIRASJON FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen