HJEMMELAGET NANBRØD AV SPELT MED HVITLØK OG KORIANDER

Hjemmelaget nanbrød med hvitløk og koriander

Nanbrød er et flatt, rundt brød som blir brukt mye i indisk mat – og jeg vil si nesten “et must” til curry. Nanbrød er veldig anvendelig, kan minne litt som pitabrød, og er supergodt med en god dipp til. Ellers så kan du også krydre nanbrødet med det du ønsker selv. De vanligste variantene er kanskje “vanlig”, “curry” – og min favoritt “hvitløk og koriander”.

Nanbrød stekes opprinnelig i en tandoori-ovn, men for alle oss som ikke har det kan de fint lages både i stekepanne og i ovnen. Jeg foretrekker å lage nanbrød i stekepannen, og det er fort gjort. Mine nanbrød er laget av en blanding av speltmel og grovt mel, men de er allikevel luftige og gode. Ønsker du heller å bruke vanlig hvetemel, så gjør du selvfølgelig det. Godt blir det uansett!

 

Hjemmelaget nanbrød med hvitløk og koriander

 

DU TRENGER: 

(Gir 6 nanbrød)

NAN-BRØD:
3 ss gresk yoghurt
2 eggehviter
0,5 dl melk
5 dl mel*
1 ts bakepulver
1 ss sukrin/sukker
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk, finhakket
Litt olivenolje
Smør til steking

TOPPING:
Hvitløksfedd, finhakket
Smør, smeltet
Koriander, hakket

*Jeg brukte som sagt en blanding av spelt og grovt mel, men bruk det du ønsker.

 

SLIK GJØR DU: 

Bland yoghurt, eggehvite og melk i en bolle.
Bland mel, bakepulver, sukrin/sukker, salt og hvitløk i en annen bolle.
Bland det tørre med det våte.
Deigen skal hverken være tørr eller våt, men myk. Juster med melk/mel til du får riktig konsistens.
Hell over olivenolje, dekk til med kjøkkenhåndkle og la hvile på kjøkkenbenken i minimum 30 min.
Klargjør toppingen (smelt smøret, ha i finhakket hvitløk, hakk opp korianderen ved siden av).
Del deigen i 6 deler, og lag ferdig et og et nanbrød:
Kjevle ut et nanbrød (ca 3 mm, de vil ese seg opp i pannen).
Varm opp smør i en stekepanne på medium til høy varme.
Stek i ca 3-4 min til du ser små luftbobler på overflaten.
Snu nan-brødet og stek tilsvarende på andre siden.
Pensle godt med smeltet smør/hvitløk, og dryss koriander over.
Nytes best varme, så det er bare å spise opp alle med en gang!

 

Hjemmelaget nanbrød med hvitløk og koriander

 

PRØV DENNE HÅPEFULLE HUMMUSEN NESTE GANG DU LAGER HJEMMELAGET NANBRØD!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen