Et av mine favorittbilder fra barndommen er fra min 1-årsdag, der jeg sitter solbrun foran en stor bløtkake med masse jordbær. Og den kaken er bare til meg. Du kan se fra bildet at jeg tenker “Juhu, jeg kan endelig søle og spise så mye jeg vil – best day ever!!!”. Så da tiden var kommet for at Sanna og Elias skulle feire sin 1-årsdag, hadde jeg lyst til å gjøre det samme for dem. Jeg laget derfor to forenklede versjoner av den franske kaken Charlotte.
Charlotte er en forholdsvis enkel kake med fingerkjeks som danner bunnen og kanten, fyllt med jordbærfromasj, krem og ferske jordbær. Jeg forenklet fyllet ytterligere ved å vispe opp litt krem og simpelten blande inn jordbærsyltetøy. Deretter fylte jeg på med et lag med vanlig krem og oppkuttede jordbær, og plantet til slutt et lys på toppen. Det ble en salig blanding av latter, gledeshyl, krem og jordbær over alt. Helt perfekt!
DU TRENGER:
(Til én kake*)
Ca. 30 fingerkjeks
3 dl kremfløte
0,5 ss sukker (etter smak)
2 ss jordbærsyltetøy (gjerne en type med mindre tilsatt sukker)
Jordbær, skjært i biter
Lys
Silkebånd
*Mengdeforholdet avhenger selvfølgelig litt av hvor stor form du bruker.
SLIK GJØR DU:
Finn fram en passende kakeform*.
Legg kakeringen på det fatet du ønsker å servere fra.
Legg først et lag med fingerkjeks i bunnen (det gjør ingenting om det blir noen hull).
Skjær av den ene avrundede enden på de resterende fingerkjeksene (da blir de lettere å stable).
Stable fingerkjeksen rundt kanten av formen (slik at de blir stående).
Visp fløte og sukker til krem.
Når kremen er stiv, tar du 2/3 av en kremen i en liten bolle og blander forsiktig inn syltetøy.
Fyll formen med jordbærkrem.
Legg over resten av kremen, og la kaken hvile i kjøleskapet i min 3 timer.
Fjern kakeringen forsiktig (kjeksen har trukket til seg fuktighet fra kremen og vil holde seg sammen).
Fest ett silkebånd i passende farge rundt kaken, og topp med oppskjærte jordbær.
Plasser lyset, tenn opp, syng bursdagssangen og husk å ta masse bilder.
*Jeg brukte en kakering (form uten bunn) på 12 cm i diameter. Fordelen med kakering er at den ikke har bunn, og er derfor lett å fjerne. (Se eksempel på kakering her).
SKAL DU FEIRE LITT ELDRE BARN OG ØNSKER Å SERVERE NOE ANNET ENN BARE KAKER, BURDE DU TESTE UT BARNSLIG GODT GRØNNSAKSTOG MED DEILIG DIP!
JOYEUX ANNIVERSAIRE!