Her har du en rett som varmer bra på en kald vinterdag. En skikkelig “cheesy” gresskar og makaroni-grateng, som enten kan nytes alene, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Denne varianten av “mac´n´cheese” metter godt i magen, og inneholder mye flere “godsaker” enn en vanlig makaroni-og ostegrateng. Over halvparten av innholdet er rett og slett grønnsaker, i form av gresskar og løk. Og istedet for bechamel-saus laget jeg en hvit saus av naturell yoghurt, eggeplommer og fetaost. Til slutt byttet jeg ut vanlig makaroni med makaroni laget av kikert-mel, og resultatet kan virkelig anbefales!
DU TRENGER:
(gir 8 porsjoner som tilbehør)
Ca 1 kg. gresskarkjøtt ( tilsvarer 2 medium uten skinn og frø)
2 gule løk
3 fedd hvitløk
250 g makaroni av kikerterter (du kan selvfølgelig bruke vanlige også)
2 yoghurt naturell (300 g tilsammen)
3 eggeplommer
100 g feta
1 ts muskatnøtt, revet
1 ss sennep
1 ts salt
1/2 ts kayennepepper
1 mozzarella, i terninger (ca 1×1 cm)
ca 200 g revet ost
4-5 ts mandelmel (ikke nødvendig)
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 200 grader, og legg bakepapir på et stekebrett.
Skrell gresskaret, fjern frøene og skjær i terninger (ca 2×2 cm).
Stek gresskaret i ovnen i ca 20 min, til terningene er møre.
Kok makaronien som anvist på pakken (P.S. al dente!).
Miks med stavmikser yoghurt, eggeplommer og fetaost til en saus.
Tilsett muskat, kayennepepper og sennep.
Stek løk og hvitløk til den er gyllen.
Mos gresskar-terningene med en stavmikser, og bland den så sammen med løken i en bolle.
Vend sausen inn makaronien, tilsett mozzarellaen og gresskar-blandingen.
Smak til med salt og pepper.
Ha alt i formen, strø deretter over mandelmelet (evt. revet ost) på toppen.
P.S. Jeg fordelte fyllet i to former, for å fryse ned den ene.
Stek i ovnen i ca 15-20 minutter, til overflaten er gyllen.
Server med en grønn salat til, et stykke kjøtt/fisk – ja, egentlig det du måtte ønske…
Jeg serverte for eksempel med torsk og eggehakksmør til – anbefales!
BON APPÉTIT!