Si bonjour til en fargerik vegetarmiddag! “Alt i en panne” med ristede grønnsaker og kremet myntedipp er perfekt å fylle lompene med (eller tortillas). Her er det virkelig bare å hugge innpå med verdens reneste samvittighet!
Og bare for å snakke litt om taco´n. For her bruker vi altså ikke de vanlige, sprø taco-skjellene vi kjenner fra «fredagstaco´n». Vi bruker små og myke tortillas eller lomper. P.S! Og det er faktisk slik alle tacos vanligvis serveres i Mexico – og tacoens hjemland.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
1 fennikel, kuttet i tynne skiver
200 g aromasopp, kuttet små i båter (eller sjampinjong)
300 g aspargesbønner, kutt vekk endene og kutt de i biter, ca. 2 cm
3 vårløk, kuttet i rundinger
1 neve cherrytomater
1 boks kikerter, skylt
Olivenolje
1/2 sitron, presset + finhakket zest
1 ss røkt paprika (mild)
1 dl pinjekjerner
12 lomper eller små tortillas
MYNTEDIPP:
2,5 dl gresk yoghurt
2 ss mynte, finhakket
1/2 liten sitron, presset
1 ts tahini (hvis du har)
0,5-1 ts honning, etter smak
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Preparer alle grønnsakene.
Legg utover grønnsakene og kikerter, og ringle godt med olivenolje over.
Press over sitron, og strø over sitronzest og paprika. Bland det godt rundt.
Rist i ovnen til grønnsakene er ferdigstekt, ca. 25 min.
Strø over pinjekjerner etter halvgått tid, så de får ristet seg litt.
Pakk tacolefsene inn i aluminiumsfolie, og stek i ovnen i 5 min.
Bland sammen ingrediensene til myntedipp´en, og smak til med salt og pepper.
Voilá!
PRØV OGSÅ FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG RØDKÅL!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR FARGERIK MATINSPIRASJON!
BON APPÉTIT!