“ALT I EN” VEGETARTACO MED RISTEDE GRØNNSAKER OG KREMET MYNTEDIPP

Vegetartaco med ristede grønnsaker

Si bonjour til en fargerik vegetarmiddag! “Alt i en panne” med ristede grønnsaker og kremet myntedipp er perfekt å fylle lompene med (eller tortillas). Her er det virkelig bare å hugge innpå med verdens reneste samvittighet!

Og bare for å snakke litt om taco´n. For her bruker vi altså ikke de vanlige, sprø taco-skjellene vi kjenner fra «fredagstaco´n». Vi bruker små og myke tortillas eller lomper.  P.S! Og det er faktisk slik alle tacos vanligvis serveres i Mexico – og tacoens hjemland. 

 

Vegetartaco med ristede grønnsaker

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

1 fennikel, kuttet i tynne skiver
200 g aromasopp, kuttet små i båter (eller sjampinjong)
300 g aspargesbønner, kutt vekk endene og kutt de i biter, ca. 2 cm
3 vårløk, kuttet i rundinger
1 neve cherrytomater
1 boks kikerter, skylt
Olivenolje
1/2 sitron, presset + finhakket zest
1 ss røkt paprika (mild)
1 dl pinjekjerner
12 lomper eller små tortillas

MYNTEDIPP:
2,5 dl gresk yoghurt
2 ss mynte, finhakket
1/2 liten sitron, presset
1 ts tahini (hvis du har)
0,5-1 ts honning, etter smak
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Preparer alle grønnsakene.
Legg utover grønnsakene og kikerter, og ringle godt med olivenolje over.
Press over sitron, og strø over sitronzest og paprika. Bland det godt rundt.
Rist i ovnen til grønnsakene er ferdigstekt, ca. 25 min.
Strø over pinjekjerner etter halvgått tid, så de får ristet seg litt.
Pakk tacolefsene inn i aluminiumsfolie, og stek i ovnen i 5 min.
Bland sammen ingrediensene til myntedipp´en, og smak til med salt og pepper.
Voilá!

 

Vegetartaco med ristede grønnsaker

 

PRØV OGSÅ FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG RØDKÅL!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR FARGERIK MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen